Nieuws

4 redenen om te kiezen voor graszoden

16 januari 2020 | door Bodenstaff Graszoden

Wie gras in de tuin wenst, moet een afweging maken: ga ik gras zaaien of kies ik voor graszoden. Laten we voorop stellen dat zaaien in ieder geval wat meer geduld vraagt. Kiest u voor graszoden dan zijn dit de voordelen.

Direct groen voor de deur

’s Ochtend ziet uw tuin er nog uit als een braakliggend terrein en ’s avond is de tuin groen. Dat is het voordeel van graszoden leggen. Het vergt natuurlijk de juiste voorbereiding van de grond en het moet goed aangelegd worden, maar daar zijn professionals voor. Als u het zelf doet, zijn er duidelijke richtlijnen.

Hele jaar door aanleggen

Graszoden leggen kunt u het hele jaar door, mits het weer het toelaat natuurlijk, en er ontstaat meteen een mooi gazon. Zorg ervoor dat het mooi vlak ligt en dat het goed wordt aangedrukt. Dan krijgt het direct alle kans om te wortelen. Gras zaaien kan veelal pas vanaf de maand mei en er is meer geduld bij nodig. Een strak en vol gazon is het niet direct.

Mooi gelijkmatig gras

Met graszoden is er direct sprake van een gelijkmatige verdeling van het gras. Onkruid krijgt op deze manier veel minder kans. Graszoden bestaan bovendien uit een sterke soort gras die op de meeste ondergronden meteen goed gedijt.

Sneller te maaien

Als de zoden goed aanslaan, en u houdt het in het begin op een juiste manier vochtig, kunt u vaak na korte tijd al maaien en krijgt het gazon een vollere look. Bij zaaien duurt dat proces langer. Dan is het vaak een kwestie van kijken of het aanslaat, en eventueel nog extra behandelen en bij-zaaien. Daarnaast moet er regelmatig gespoten worden tegen onkruid. Kortom duurt het langer voordat u een mooi groen grasmat heeft!

Auteur Johan Bodenstaff is een gedreven ondernemer in de graszodenkwekerij. Johan is ooit begonnen met 5 hectare grond en heeft zijn onderneming nu uitgebreid tot 40 hectare. Met een passie voor het kweken van graszoden van hoge kwaliteit heeft hij zich in 25 jaar gespecialiseerd in alle aspecten van gras en graszoden. Om het gras optimaal te laten groeien en te kunnen oogsten ontwikkeld Johan zijn eigen machines. Met een vloot van drie vrachtwagens zorgt hij voor het transport van de graszoden naar hun eindbestemming.

Bodenstaff biedt meer

Het adres voor alle in en om uw tuin

Gekoelde premium graszoden

Bij Bodenstaff Graszoden kweken we alleen hoge kwaliteit graszoden.

Meer informatie

Tuinaanleg

Wij bieden vele mogelijkheden als het om gazonaanleg gaat.

Meer informatie

Tuincentrum

Wilt u naast graszoden andere tuinartikelen of planten kopen? Dat kan!

Meer informatie

Direct graszoden nodig? Bel 0592 - 415643 of WhatsApp 06 - 538 730 32

Uw gazon onderhouden

Graszoden laten leggen, afhalen of bezorgen!

Gras groeit als de temperaturen gaan stijgen. Dit is dus meestal vanaf het voorjaar tot in het najaar. Vanaf het voorjaar kan het gras wel 5 cm per week groeien. Door regelmatig te maaien zorgt u voor een mooi gesloten grasmat.

lees meer