Graszoden

Bent u op zoek naar topkwaliteit graszoden om uw tuin om te toveren tot een prachtig, goed betreedbaar, sterk en duurzaam (speel)gazon? Dan bent u bij Bodenstaff Graszoden aan het juiste adres. Als graszodenkwekerij met jarenlange ervaring in de graszodenteelt, weten wij precies wat er nodig is om topkwaliteit te leveren. Ons bedrijf is gevestigd in Smilde, Drenthe en we zijn trots om onze klanten binnen en buiten deze regio van dienst te kunnen zijn! Dus bent u op zoek naar kwalitatief hoogwaardige graszoden, dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Voorjaar graszoden

Graszoden kopen

Graszoden kopen? Dan bent u bij Bodenstaff aan het juiste adres! Met onze jarenlange ervaring weten wij als geen ander hoe belangrijk het is dat u wilt genieten van een prachtig groen gazon waar u trots op kunt zijn. Kiest u voor onze hoge kwaliteit graszoden, dan is dit zo geregeld.

Bij ons heeft u de keuze om zelf uw graszoden te leggen, maar wij kunnen u ook van A tot en met Z volledig ontzorgen. Dit heeft als voordeel dat u hier zelf geen omkijken naar heeft en wij alles voor u regelen. Zo kunt u bij ons dus niet alleen graszoden kopen, maar leggen wij ze ook!

Wij zijn werkzaam in de regio’s Groningen, Friesland en Drenthe. Niet alleen voor het leggen, maar ook voor het verdere onderhoud van uw gazon. Dus ook voor het inzaaien, afsteken of eventuele andere werkzaamheden.

Waarom kiezen voor Bodenstaff Graszoden?

Bij Bodenstaff streven we ernaar om alleen de allerbeste kwaliteit te leveren. Dit doen we door onze graszoden zonder netting te kweken. Graszoden zonder netting zijn over het algemeen een stuk milieuvriendelijker, omdat ze geen synthetische materialen bevatten die moeilijk afbreekbaar zijn.

Daarnaast besteden we veel aandacht aan de manier waarop we onze graszoden kweken. Dit zorgt ervoor dat we door het gebruik van moderne technieken niet alleen gezonde en sterke graszoden kweken, maar ook efficiënt omgaan met het gebruik van water. Daarnaast leveren we direct van vers van het land en worden ze dagelijks door ons gesneden.

Dit in combinatie met een beperkte minimale afname van slechts 40m² om je graszoden te laten bezorgen vanaf maar 3 euro per 1m², maakt dat Bodenstaff de ideale keuze is voor een kwalitatief hoogwaardig groen gazon.

Graszoden leggen

Bij Bodenstaff is het natuurlijk ook mogelijk om uw graszoden zelf te leggen. Kiest u voor deze optie, dan is het wel belangrijk dat u dit op de juiste manier doet, zodat u uiteindelijk het optimale resultaat krijgt. Graszoden leggen vereist namelijk wel de nodige voorbereiding.

Wanneer wij de graszoden bij u leveren, dan gebeurt dit meestal als rollen. Daarbij is het belangrijk dat u de zoden niet te lang laat liggen, aangezien u dan het risico loopt dat ze gaan broeien en dus geel kunnen worden. Dit is met name afhankelijk van de temperatuur buiten. Lukt het niet zo direct zelf te leggen, dan is het raadzaam om ze uit te rollen en goed te besproeien.

Kort stappenplan

Zelf leggen vereist wat voorbereiding. Zorg ervoor dat de grond goed wordt omgespit. Doe dit tot een diepte van ongeveer 30 tot 50 centimeter. Heeft u nog oude zode, verwijder deze dan eerst. Eventueel kunt u ervoor kiezen om de kwaliteit van de bodem te verbeteren met behulp van bemesting of kalk. Vervolgens is het zaak om de bovenste laag vlak te maken, door deze te harken en daarna te walsen. Maak deze laag vervolgens goed nat en hark deze licht los.

Graszoden laten leggen

Nadat de grond is voorbereid, is het tijd voor het leggen van de graszoden. Belangrijk hierbij, is dat de zonden zo dicht mogelijk tegen elkaar worden aangelegd. Deze rol je vervolgens licht aan en ze daarna goed water te geven, mocht het de komende dagen vrij droog blijven en u het gevoel heeft dat de grond droog is. Wil u nu precies weten waar u allemaal rekening mee moet houden, dan leggen we u op deze pagina stap voor stap uit hoe u zelf graszoden kunt leggen.

Wanneer graszoden leggen

De beste periode om graszoden te leggen, is tussen april en oktober. Om te zorgen voor de ideale omstandigheden van je grond, is het aan te raden dit in ieder geval voor midden mei te doen. Zo weet u namelijk zeker dat de grond voldoende is opgewarmd door de zon en voorkomt u dat u de zoden legt in een periode waarin de zon volop schijnt. In principe kunnen de graszoden worden gelegd bij een temperatuur boven nul graden, waarbij u alleen even goed rekening moet houden met de manier waarop ze moeten worden onderhouden. Stel dat u ervoor kiest om ze in september of oktober te laten leggen, dan is de kans dat ze volop groeien, een stuk kleiner, dan wanneer dit in mei of juni gebeurt.

Twijfelt u of het moment waarop u de zoden wilt leggen wel de juiste is? Dan denken we bij Bodenstaff natuurlijk graag met u mee. Onze ervaren vakmensen weten als geen ander waar u rekening mee moet houden en kunnen u daarom dus ook vrijblijvend van een passend advies voorzien. Vooral gezien het klimaat in ons land nog wel eens kan verschillen, kan het heel goed zijn dat de periode waarin u met uw gazon aan de slag wilt, misschien op dat moment niet helemaal de meest geschikte is.

Graszoden laten leggen

Bent u op zoek naar een prachtig gazon voor uw tuin? Wilt u genieten van een groen en strak gazon zonder veel moeite te hoeven doen? Dan kunt u het beste uw graszoden laten leggen door een van onze ervaren vakmensen. Met onze jarenlange ervaring in de groensector weten wij als geen ander hoe belangrijk een mooi gazon is. Onze kennis, vakmanschap en passie zorgen ervoor dat wij altijd topkwaliteit leveren. Zo gaan wij veel verder dan alleen het leggen van uw zoden.

Wij kijken samen met u naar de huidige situatie en geven u op basis daarvan een passend advies. Op het moment dat wij vinden dat alleen zoden laten leggen niet het gewenste resultaat geeft, maar de bodemkwaliteit ook te wensen overlaat, dan zullen we samen met u kijken wat we hierin voor u kunnen betekenen. Nadat wij de graszoden bij u hebben gelegd, bieden we u ook de nazorg die uw gazon nodig heeft.

Graszoden leggen zonder wals

Graszoden leggen zonder wals is mogelijk, maar of het verstandig is, is een heel ander verhaal. Het walsen van je graszoden nadat je ze hebt gelegd, is namelijk van belang om ervoor te zorgen dat de zoden overal goed hechten aan de ondergrond. Gebeurt dit niet, dan kan het zijn dat het gras op bepaalde plekken geel wordt, simpelweg omdat het niet de benodigde voedingsstoffen uit de grond kan halen.

Natuurlijk begrijpen we bij Bodenstaff ook heel goed dat u voor het zelf leggen van een klein gazon het liefst geen wals hoeft te huren. Gelukkig kunt u ook grasmatten leggen zonder wals, gewoon door het gazon goed aan te ‘lopen’ met uw voeten. Daarbij is het wel belangrijk dat ook de naden goed worden meegenomen, zodat uw gazon er binnen afzienbare tijd uitziet als prachtige grasmat.

Graszoden afsteken

Wilt u graag een nieuw gazon aanleggen, maar heeft u nog oud gras dat eerst moet worden verwijderd? Dan is het belangrijk om deze eerst te verwijderen, voordat u aan de slag kunt gaan met het (laten) leggen van uw nieuwe graszoden. Uw oude afsteken is een flinke klus, mits u weet hoe u dit het beste kunt aanpakken.

Graszoden zelf afsteken met de hand

Graszoden afsteken is een flinke klus en niet één die je zo even doet. Daarom is het aan te raden om het jezelf makkelijker te maken en gebruik te maken van de juiste gereedschappen. Mocht het zijn dat het om een klein gazon gaat, dan kan dit prima met een stevige schop. Belangrijk is dat dit wel zorgvuldig gedaan wordt, zodat de bodem volledig vrij is van uw oude grasmat.

Dit doet u door uw schop op een horizontale manier onder het gras te steken, zodat u deze baan voor baan weg kunt halen. Daarbij is het belangrijk dat het grondoppervlak zo veel mogelijk in tact blijft, aangezien u anders extra werk heeft aan het egaliseren hiervan.

Graszoden (laten) afsteken met een machine

We hoeven u natuurlijk niet uit te leggen dat een enorm gazon van enkele tientallen of zelfs honderden vierkante meters niet met de hand is af te steken. Gelukkig zijn er daarom niet alleen machines die u hierbij kunnen helpen, maar staan ook wij voor u klaar. Met onze geavanceerde machines is het afsteken van uw oude graszoden zo geregeld en zorgen we er niet alleen voor dat de onderlaag volledig in tact blijft, maar de zoden zelf ook.

Ideaal dus voor wanneer u niet alleen een nieuw gazon wilt (laten) aanleggen, maar ook wanneer u de oude zoden ergens anders wilt gebruiken. Wil u nu volledig worden ontzorgd, neem dan vrijblijvend contact met ons op, zodat we samen met u kunnen bekijken wat de mogelijkheden zijn.

Graszoden bestellen

Graszoden bestellen doe je gemakkelijk en snel bij Bodenstaff! Bij ons kunt u ervoor kiezen om ze af te halen of bij u thuis te laten bezorgen. Wij leveren vanaf 40 vierkante meter en bieden daarnaast de mogelijkheid om ze zelf af te halen (zonder minimale afname). Bij Bodenstaff Graszoden snappen we hoe belangrijk het is om te werken met verse zoden.

Daarom worden onze zoden dagelijks vers van het land gesneden. Dit betekent dat u altijd kunt rekenen op groene en gezonde graszoden van de hoogste kwaliteit. Onze zoden worden op een natuurlijke en duurzame manier gekweekt, zonder gebruik van netting. Dit betekent dat u een gezond gazon krijgt zonder schadelijke producten of materialen.

Wanneer u bij Bodenstaff Graszoden bestelt, profiteert u niet alleen van topkwaliteit, maar ook van een snelle leveringsservice. Besteld vóór 11:00 uur? Dan kunnen wij u al de volgende werkdag leveren. Zo kunt u snel aan de slag met het leggen van uw nieuwe gazon en genieten van een prachtig resultaat. Kiest u ervoor ze af te halen? Dat kan natuurlijk ook! Bestelt u voor 12:00 uur? Dan kunt u deze dezelfde dag na 15:00 uur bij ons afhalen, ook op zaterdag!

Wat kosten graszoden

Bent u op zoek naar mooie, kwalitatieve graszoden voor uw tuin? Bij Bodenstaff bent u aan het juiste adres! Wij leveren hoogwaardige grasmatten van uitstekende kwaliteit tegen een scherpe prijs. Voor slechts €3,- per vierkante meter kunt u bij ons al terecht voor prachtige graszoden die ervoor zorgen dat je gazon er direct compleet anders uitziet.

Wij bieden zowel bezorgen als afhalen aan om het zo gemakkelijk mogelijk voor u te maken. Kiest u ervoor om ze te laten bezorgen, dan zijn de bezorgkosten afhankelijk van de hoeveelheid en uw locatie. Kiest u ervoor om de graszoden zelf af te halen, dan brengen wij geen extra kosten in rekening.

Graszoden op voorraad

Wilt u direct aan de slag met uw tuin? Dan zit u bij ons goed! Wij hebben voldoende graszoden op voorraad, zodat u direct aan de slag kunt met het creëren van uw eigen droomtuin. Daarbij maakt het niet uit of u op zoek bent naar een paar vierkante meter voor bijvoorbeeld een kleine stadstuin of enkele honderden vierkante meters. Bij ons vindt u altijd de juiste hoeveelheid die u zoekt.

Mocht het zijn dat u een enorme hoeveelheid nodig heeft en iemand heeft ingeschakeld om de graszoden te laten leggen, dan is het verstandig even contact met ons op te nemen. Wij kunnen er dan voor zorgen dat wij de gewenste voorraad voor u reserveren, zodat u niet bang hoeft te zijn dat er niet voldoende op voorraad zijn.

Premium graszoden kopen

Bij Bodenstaff streven we altijd naar de hoogste kwaliteit. Als u op zoek bent naar premium graszoden van uitstekende kwaliteit, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij weten als geen ander dat een perfect gazon begint met de beste graszoden en daarom leveren wij alleen producten van topkwaliteit. Bij Bodenstaff hebben wij jarenlange ervaring in het telen en verkopen van graszoden.

Onze vakmensen zijn experts op het gebied van gras- en zoden teelt en staan garant voor een prachtig resultaat. Wij hechten niet alleen waarde aan de kwaliteit van onze producten, maar ook aan persoonlijke service en klanttevredenheid. Dus wilt u premium graszoden kopen tegen een aantrekkelijke prijs, dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Kwaliteit graszoden

Kwaliteit is voor ons ontzettend belangrijk. Dus bent u op zoek naar kwaliteit graszoden? Dan vindt u bij ons wat u zoekt. Bij Bodenstaff kunt u rekenen op de beste kwaliteit. Wat ons onderscheidt van anderen is dat onze graszoden geen netting bevatten. Dit zorgt ervoor dat uw gazon gelijkmatig groeit en sterk blijft, zonder het risico op beschadigingen door netten.

Daarbij komt ook dat er geen schadelijke materialen in onze zoden zitten, waardoor ook het milieu niet extra wordt belast. Omdat wij vinden dat kwaliteit en duurzaamheid hand in hand gaan, maken we gebruik van geavanceerde technieken om verspilling van onder andere water tegen te gaan.

Dikte van onze graszoden

De dikte van onze graszoden ligt tussen de 2 en 3 centimeter. Dit is belangrijk om te weten, aangezien hier rekening mee gehouden moet worden op het moment dat u de bodem gaat walsen. Het is van belang dat deze zo’n 2 tot 3 centimeter lager ligt dan de rest van uw tuin, zodat u na het leggen een mooie overgang krijgt.

Omdat wij bij Bodenstaff als geen ander weten hoe belangrijk de dikte is voor een mooi en ook duurzaam gazon, besteden wij veel tijd en aandacht aan het kweken van graszoden met de optimale dikte. Dit doen we door niet alleen te kiezen voor hoogwaardig graszaad, maar ook door het creëren van optimale omstandigheden waarin de zoden kunnen groeien.

Een goede dikte van de graszoden zorgt niet alleen voor een mooi ogend gazon, maar biedt ook andere voordelen. Zo zijn die van ons beter bestand tegen betreding en droogte, waardoor uw gazon er altijd stralend uitziet. Bovendien biedt de dikte ervan bescherming aan de wortels, wat resulteert in een gezond en sterk gazon.

Graszoden prijs

Bent u op zoek naar hoogwaardige kwaliteit graszoden tegen een voordelige prijs? Dan bent u bij Bodenstaff aan het juiste adres! Wij leveren zoden van uitstekende kwaliteit voor slechts 3 euro per vierkante meter. Onze zoden zijn perfect geschikt voor het aanleggen of vernieuwen van uw gazon. Omdat wij u als klant volledig willen kunnen ontzorgen, bieden wij ook de mogelijkheid ze door ons te laten leggen.

Ons ervaren team staat klaar om alle werkzaamheden voor u uit handen te nemen. Van het verwijderen van uw oude tot het egaliseren van de grond en het leggen van nieuwe graszoden, wij zorgen ervoor dat uw tuin er weer prachtig uitziet. Wij bieden u graag een vrijblijvende offerte aan op basis van uw specifieke wensen. Neem daarom vandaag nog contact met ons op, zodat we samen de mogelijkheden kunnen bespreken.

Bodenstaff biedt meer

Het adres voor alle in en om uw tuin

Gekoelde premium graszoden

Bij Bodenstaff Graszoden kweken we alleen hoge kwaliteit graszoden.

Meer informatie

Tuinaanleg

Wij bieden vele mogelijkheden als het om gazonaanleg gaat.

Meer informatie

Tuincentrum

Wilt u naast graszoden andere tuinartikelen of planten kopen? Dat kan!

Meer informatie

Direct graszoden nodig? Bel 0592 - 415643 of WhatsApp 06 - 538 730 32

Uw gazon onderhouden

Graszoden laten leggen, afhalen of bezorgen!

Gras groeit als de temperaturen gaan stijgen. Dit is dus meestal vanaf het voorjaar tot in het najaar. Vanaf het voorjaar kan het gras wel 5 cm per week groeien. Door regelmatig te maaien zorgt u voor een mooi gesloten grasmat.

lees meer