Grasmatten

Grasmatten zijn de perfecte manier om een prachtige groene tuin te creëren. Niet alleen zorgt het voor een natuurlijke uitstraling, maar is het ook vanuit praktisch oogpunt een populaire keuze. Dus bent u op zoek naar kwalitatief hoogwaardige grasmatten voor uw tuin, dan bent u bij Bodenstaff aan het juiste adres. Met onze hoogwaardige grasmatten creëer je namelijk gemakkelijk en snel een prachtig gazon, waar je tot in lengte van jaren plezier van kunt hebben. Bij ons heeft u de keuze om ze te laten bezorgen, maar bent u er ook vrij in op de matten bij ons op te halen in Smilde.

Grasmatten kopen

Wilt u kwalitatief hoogwaardige grasmatten kopen? Dan zijn de grasmatten van Bodenstaff een absolute aanrader! Wij hechten niet alleen waarde aan duurzaamheid, maar ook aan kwaliteit. Zo zorgen wij er niet alleen voor dat onze grasmatten op een duurzame manier worden gekweekt, maar ook dat ze zonder netten en waterverspilling worden gekweekt. Dit heeft als voordeel dat niet alleen wij ons steentje bijdragen aan een beter milieu, maar ook u verzekerd bent van goede volgroeide matten, die geen netten nodig hebben om stevig bij elkaar gehouden te worden. Dus wilt u grasmatten kopen, dan zit u bij ons goed! Bekijk de mogelijkheden in onze shop of neem contact met ons op voor een vrijblijvend persoonlijk advies.

Graszoden laten leggen

Grasmatten kopen bij Bodenstaff Graszoden

Bodenstaff Graszoden is de kweker als u op zoek bent naar grasmatten van hoogwaardige kwaliteit. Grasmatten kopen bij Bodenstaff Graszoden kan al vanaf 40 m² als u deze thuis wilt laten bezorgen. Liever zelf afhalen, dat kan ook! Dan geldt er geen minimale afname. Mocht u nu volledig ontzorgd willen worden, dan bieden wij ook de mogelijkheid om de grasmatten bij u te laten leggen. Vraag hiervoor vrijblijvend een offerte op maat bij ons op, zodat u precies weet waar u aan toe bent. Zo kunnen wij u volledig ontzorgen en kunt u binnen de kortste keren genieten van een prachtig groen aangelegd gazon.

Grasmatten leggen

Het leggen van grasmatten zorgt er direct voor dat u een prachtige groene tuin heeft. Het voordeel van deze matten, is dat u ze bij Bodenstaff gemakkelijk online kunt bestellen en bij u thuis kunt laten bezorgen of zelf kunt afhalen bij ons in Smilde. Zelf grasmatten leggen? Dat kan! Belangrijk is dan alleen wel dat u weet wat u doet en de juiste stappen volgt om uiteindelijk te komen tot een goed resultaat. Op het moment dat de matten namelijk niet goed aansluiten op de bodem, dan loopt u het risico dat bepaalde plekken van uw grasmat niet voldoende water of voeding krijgen, waardoor de kans bestaat dat bepaalde stukken verkleuren. Zorg er daarom voor dat u beschikt over het juiste gereedschap en kennis en ook de nodige voorbereidingen treft, zodat u straks een groen gazon heeft, waar u trots op mag zijn.

Grasmatten laten leggen door Bodenstaff graszoden

Zelf grasmatten leggen is een flinke klus, daarbij komt ook dat het belangrijk is dat u het op de juiste manier doet. Uw grasmatten laten leggen door Bodenstaff graszoden is daarom een verstandige keuze. Naast onze jarenlange ervaring, beschikken we ook over de juiste apparatuur en gereedschap om ervoor te zorgen dat uw grasmat er straks en netjes in wordt gelegd. Naast dat onze vakmensen beschikken over de juiste kwaliteiten, scheelt het u ook een hele hoop tijd en moeite.

Zo kunnen wij u namelijk niet alleen ontzorgen bij het laten leggen van uw nieuwe grasmatten, maar kunnen wij ook andere werkzaamheden uitvoeren die nodig zijn om uw tuin er weer mooi bij te laten liggen. Bij ons kunt u uw oude grasmatten en eventueel onkruid laten verwijderen en ontzorgen wij u van A tot en met Z  in het hele proces.

Wanneer kun je het beste grasmatten leggen?

Grasmatten kunnen in principe het hele jaar door worden gelegd. Zo kunt u dus ook prima in het najaar aan de slag met uw tuin. Het enige wat wel belangrijk is om te weten, is dat de matten niet het hele jaar door kunnen worden geoogst. Op het moment dat er vorst in de grond zit of het heeft gesneeuwd, kunnen we ze namelijk niet voor uw oogsten. Doen we dit wel, dan lopen we het risico dat de grasmatten worden beschadigd, waardoor ze uiteindelijk niet mooi groeien en wij de kwaliteit niet kunnen waarborgen waar wij bij Bodenstaff wel voor staan. Daarbij komt ook dat u de grond niet kunt bewerken op het moment dat het gevroren heeft. Het omspitten of egaliseren van de grond is logischerwijs niet mogelijk als er (nog) vorst in de grond zit.

Wilt u toch graag in de winter aan de slag met uw tuin, dan kan dat dus prima. Mits het niet vriest. Het enige waar u dan wel rekening mee moet houden, is dat het gras vrijwel niet groeit en dus ook de worstel niet zal verbinden met de ondergrond. Ons advies is om de grasmatten alleen te leggen zolang het niet vriest en niet extreem warm is.

Wat is de prijs van grasmatten?

Bij Bodenstaff betaal je €3,- per vierkante meter voor onze grasmatten. Wij leveren hoogwaardig gras van topkwaliteit tegen een scherpe prijs. Dus bent u op zoek naar kwalitatief hoogwaardige gras, die uw tuin direct een frisse en natuurlijke uitstraling geven? Wacht dan niet langer en profiteer van onze scherpe prijzen. Bij Bodenstaff hanteren we transparante en eerlijke prijzen. Zo weet je precies waar je aan toe bent en kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.

Het enige wat nog rest is het bepalen van de hoeveelheid gras die je nodig hebt. Maar daar kunnen wij u uiteraard ook bij helpen! Wil u graag snel aan de slag met uw nieuw gazon, dan kunt u  de matten zonder extra kosten vaak al dezelfde werkdag bij ons afhalen. Toch liever laten bezorgen? Ook dat kan! Afhankelijk van de hoeveelheid en afstand, kunt u tijdens het afrekenen zien welke kosten hieraan verbonden zijn.

Welke afmeting grasmatten kun je bestellen?

Bij Bodenstaff begrijpen we als geen ander dat een mooi gazon uw tuin compleet maakt. Daarbij maakt het niet uit of u nu op zoek bent naar een klein stukje gras voor in de tuin, voor het aanleggen van een balkon of een enorm stuk voor bijvoorbeeld de achtertuin. Onze grasmatten worden geleverd in rollen met een afmeting van 1m². Niet alleen zijn onze grasmatten van uitstekende kwaliteit, maar ze zijn ook nog eens heel eenvoudig te leggen. Mocht het nu zijn dat u specifiek op zoek bent naar een bepaalde afmeting, dan denken we hierin natuurlijk graag met u mee. Naast onze standaard afmeting, bieden wij in bepaalde gevallen ook de mogelijkheid om hiervan af te wijken. Mocht u hier naar op zoek zijn, neemt u dan contact met ons op, zodat we samen de mogelijkheden kunnen bespreken.

Grasmatten leggen hoe doe je dat?

Wil u graag zelf grasmatten leggen en vraagt u zich af hoe dit in z’n werk gaat? Allereerst is het belangrijk de bodem goed voor te bereiden. Dat houdt in dat eventueel onkruid wordt verwijderd en u vervolgens zorgt dat de grond is omgespit op zo’n 30 tot 50 centimeter. Dit zorgt ervoor dat de grond ‘lucht’ krijgt en de grasmatten straks goed kunnen hechten. Afhankelijk van de kwaliteit van de ondergrond, is het raadzaam om de grond te bemesten. Dit kan met compost, maar ook kalk.

Daarna is het tijd om de toplaag te egaliseren, zodat je straks een egaal en vlak gazon krijgt. Dit doe je door deze laag te harken en vervolgens te walsen. Naderhand hark je de toplaag iets los, zodat de wortels van de grasmat gemakkelijk kunnen hechten aan de bodem. Vervolgens begin je met het leggen van de grasmatten. Zorg er wel voor dat ze je zo dicht mogelijk tegen elkaar legt, zodat er geen naden kunnen ontstaan en het straks mooi een geheel lijkt. Nadat je alles hebt liggen, is het belangrijk de matten goed aan te rollen, zodat ze hechten aan de bodem. Zorg ervoor dat de grasmatten de eerste paar weken goed nat gehouden worden, zodat de wortels zich kunnen nestelen in de bodem.

Nadat de matten er ongeveer een week in liggen, kunt u deze voor de eerste keer maaien. Door uw gazon regelmatig te maaien, voorkomt u dat onkruid en mos de kans heeft om te groeien en houd u uw mat goed gesloten.

Bodenstaff biedt meer

Het adres voor alle in en om uw tuin

Gekoelde premium graszoden

Bij Bodenstaff Graszoden kweken we alleen hoge kwaliteit graszoden.

Meer informatie

Tuinaanleg

Wij bieden vele mogelijkheden als het om gazonaanleg gaat.

Meer informatie

Tuincentrum

Wilt u naast graszoden andere tuinartikelen of planten kopen? Dat kan!

Meer informatie

Direct graszoden nodig? Bel 0592 - 415643 of WhatsApp 06 - 538 730 32

Uw gazon onderhouden

Graszoden laten leggen, afhalen of bezorgen!

Gras groeit als de temperaturen gaan stijgen. Dit is dus meestal vanaf het voorjaar tot in het najaar. Vanaf het voorjaar kan het gras wel 5 cm per week groeien. Door regelmatig te maaien zorgt u voor een mooi gesloten grasmat.

lees meer