Gazon onderhoud

Gazon onderhoud

Gazon onderhoud is belangrijk om het gras groen en gezond gazon. Met de juiste voeding en onderhoud kan men langdurig van een mooie grasmat genieten.

VERTICUTEREN

Het aan te bevelen één maal per jaar de grasmat te verticuteren. Licht, lucht en water dringen makkelijker door en wortels krijgen meer ruimte om te groeien. Dit kan het beste plaatsvinden in het voorjaar.

MAAIEN

Gras groeit als de temperaturen gaan stijgen. Dit is dus meestal vanaf het voorjaar tot in het najaar. Vanaf het voorjaar kan het gras wel 5 cm per week groeien. Door regelmatig te maaien zorgt u voor een mooi gesloten grasmat. Daardoor is er minder kans op onkruid en mos. U kunt het beste maaien tot een hoogte van drie tot vijf centimeter. Echter als het droog is kunt u het gras beter wat langer houden. Het gras kan dan de voedingsreserve in het blad gebruiken. Gedurende het voorjaar, wanneer het gras meestal het hardst groeit, kunt u rekenen dat u ongeveer twee keer per week moet maaien. Als dit niet het geval is, dan kan het zijn dat u te weinig bemesting strooit over uw grasmat.

SPROEIEN

Het bewateren van uw gazon is erg belangrijk om een gezond gazon te behouden. Vooral wanneer de graszoden net zijn aangelegd. Graszoden sproeien moet vaker maar met minder grote hoeveelheden wanneer het gazon net is aangelegd.

BEMESTING

Bemesten wordt vaak vergeten na het leggen van graszoden. Dit is erg belangrijk om het gazon gezond en groen te houden. Er zijn verschillende meststoffen die u kunt gebruiken. Organische meststoffen en kunstmeststoffen.
Rollcote is een kunstmestsoort die wij aanraden. Deze bevat de juiste combinatie van stikstof, fosfaat en kali en laat deze stoffen langzaam vrij. Bemest om de 6 weken met Rollcote. Het mooiste is om te bemesten voor een regenbui. Bemest echter niet een nat gazon want dan bestaat er kans op verbranding. Bemesten is nodig vanaf maart tot oktober. We raden aan niet meer te bemesten na oktober omdat er meer kans is op het ontstaan van sneeuwschimmel.
In het najaar is het van belang kalk te strooien. Dit zorgt voor een goede zuurgraad waardoor de bemesting ook weer beter aanslaat.
Voldoende voeding gedurende het jaar is belangrijk voor een mooi gazon.

ONKRUIDBESTRIJDING

Een gazon is gevoelig voor onkruid. Met name een oud gazon. Onkruiden komen namelijk voort uit zaden die via de wind neerdalen op het gras. Als de omstandigheden gunstig zijn kiemen ze. Er zijn verschillende bestrijdingsmiddelen te koop op het tuincentrum.

INSECTENBESTRIJDING

In een gazon komt veel bodemleven voor. Allerlei organismen zorgen ervoor dat de grond open blijft en het organisch materiaal zal verteren. Er komen ook schadelijke insecten voor bijvoorbeeld Emelten en Engerlingen. De bestrijding daarvan wordt steeds moeilijker door wetgeving.

Bodenstaff biedt meer

Het adres voor alle in en om uw tuin

Gekoelde premium graszoden

Bij Bodenstaff Graszoden kweken we alleen hoge kwaliteit graszoden.

Meer informatie

Tuinaanleg

Wij bieden vele mogelijkheden als het om gazonaanleg gaat.

Meer informatie

Tuincentrum

Wilt u naast graszoden andere tuinartikelen of planten kopen? Dat kan!

Meer informatie

Direct graszoden nodig? Bel 0592 - 415643 of WhatsApp 06 - 538 730 32

Uw gazon onderhouden

Graszoden laten leggen, afhalen of bezorgen!

Gras groeit als de temperaturen gaan stijgen. Dit is dus meestal vanaf het voorjaar tot in het najaar. Vanaf het voorjaar kan het gras wel 5 cm per week groeien. Door regelmatig te maaien zorgt u voor een mooi gesloten grasmat.

lees meer