Graszoden Gasselte

Voor het aanleggen en laten aanleggen van een mooi en duurzaam gazon, kunt u terecht bij Graszoden Gasselte. Als vakkundig onderdeel van Bodenstaff Graszoden biedt Graszoden Gasselte alle expertise op het gebied van het kweken en aanleggen van graszoden. Ook zijn er andere producten leverbaar die uit (delen van) graszoden bestaan.

Graszoden Gasselte biedt:

  • graszoden in goed vervoerbare rollen
  • rollen van 1 vierkante meter. Dat wil zeggen 40 x 250 centimeter.
  • rollen met een gewicht van ongeveer 15 kilo.
  • taludzoden op pallets (40 x 60 x 4 centimeter of 30 x 60 x 4 centimeter)
  • grasblokjes voor in grastegels

Waarom graszoden Gasselte

  • verse graszoden
  • graszoden zonder netting
  • duurzame graszoden

Verse graszoden

Bij graszoden Gasselte wordt louter gewerkt met een hoge kwaliteit graszoden die snel geleverd worden zodat ze ‘vers’ zijn. Soms zijn ze nog dezelfde dag op te halen of wordt een gazon aangelegd met graszoden die nog maar net van het land komen en vers gesneden zijn. Dit voorkomt uitdroging en biedt een mooi gazon.

Graszoden zonder netting

Bovendien worden de zoden van graszoden Gasselte zonder netting gekweekt. Dat geeft een meer duurzaam en sterker gazon. Als de wortelstructuur van het gras en daarmee de zoden stevig en sterk genoeg zijn, zijn netten helemaal niet nodig. Graszoden met netten beperken ook nog eens het bewerken van het gras. Een gazon bestaande uit graszoden met netten kan niet worden omgespit of geverticuteerd. Ook maaien wordt er niet makkelijker op met een netting.

Duurzame graszoden

Ook al liggen netten nog zo diep, ze worden niet zomaar in en door de natuur afgebroken. Daarom kiest Graszoden Gasselte voor graszoden zonder netting. Wel zo duurzaam. En door de hoge kwaliteit, heeft het gras van zichzelf de noodzakelijke stevigheid.

Vragen aan Graszoden Gasselte

Wanneer moeten graszoden worden gelegd?
In tegenstelling tot gras zaaien kunnen graszoden in principe het hele jaar worden gelegd, mits het weer het toelaat.

Wat zijn de voordelen van zoden ten opzichte van zaaien?
Worden er op een vlakke en juist bewerkte ondergrond graszoden van een goede kwaliteit, met sterke wortels en een dichte structuur, gelegd dan heb je direct een mooi gazon dat al na korte tijd kan worden belopen en kan worden gemaaid. Ook onkruid krijgt met zoden nauwelijks een kans.

Waarom is het belangrijk zo laat mogelijk graszoden te bestellen?
Dat is omdat het beter is de zoden niet te lang opgerold te laten liggen. Aangeraden wordt om ze binnen acht uur na levering te leggen. Bij Graszoden Gasselte is het mogelijk om ’s morgens de rollen te bestellen en deze in de middag af te halen. Laten bezorgen is ook mogelijk.

Wat doe ik tegen calamiteiten in mijn gazon zoals mollen, schimmel, droogte of vragen over gras maaien?
Kijk eens naar nieuws en alle berichten die op de website staan. Daar vindt u al heel veel antwoorden op de meest gestelde vragen en alle mogelijke tips om uw gazon zo goed mogelijk aan te (laten) leggen en gezond te houden.

U kunt natuurlijk ook altijd telefonisch bij Graszoden Gasselte terecht met vragen. Maak gerust een afspraak.

Bodenstaff biedt meer

Het adres voor alle in en om uw tuin

Gekoelde premium graszoden

Bij Bodenstaff Graszoden kweken we alleen hoge kwaliteit graszoden.

Meer informatie

Tuinaanleg

Wij bieden vele mogelijkheden als het om gazonaanleg gaat.

Meer informatie

Tuincentrum

Wilt u naast graszoden andere tuinartikelen of planten kopen? Dat kan!

Meer informatie

Direct graszoden nodig? Bel 0592 - 415643 of WhatsApp 06 - 538 730 32

Uw gazon onderhouden

Graszoden laten leggen, afhalen of bezorgen!

Gras groeit als de temperaturen gaan stijgen. Dit is dus meestal vanaf het voorjaar tot in het najaar. Vanaf het voorjaar kan het gras wel 5 cm per week groeien. Door regelmatig te maaien zorgt u voor een mooi gesloten grasmat.

lees meer