Taludzoden en Stapelzoden

Taludzoden van Bodenstaff Graszoden

Taludzoden, ook wel bekend als stapelzoden, zijn graszoden met afmetingen van 33x60x4 cm die worden gebruikt voor verschillende doeleinden, variërend van taluds en slootkanten tot graszoden rondom duikers en reparaties op sportvelden. Deze specifieke graszoden bieden tal van voordelen en zijn een effectieve oplossing voor het herstellen en beschermen van veelbelopen grasgedeelten.

Toepassingen en voordelen

Taludzoden zijn uitermate geschikt voor toepassingen op taluds, waar ze dienen als stabiliserende bekleding om erosie te voorkomen en de hellingen te versterken. Ze worden ook gebruikt langs slootkanten om uitspoeling te voorkomen en de natuurlijke vegetatie te behouden. Daarnaast worden ze vaak toegepast rond duikers om stabiliteit te bieden en de esthetiek te verbeteren.

Op sportvelden worden taludzoden gebruikt om reparaties uit te voeren in het 16-metergebied, waar het gras vaak intensief belopen wordt. Door de extra dikte van 4 centimeter ten opzichte van standaard graszoden van 2,5 centimeter, bieden taludzoden een duurzame oplossing voor het herstellen van deze veelgebruikte gebieden.

Bescherming tegen erosie en uitspoeling

Een van de belangrijkste voordelen van taludzoden is hun vermogen om erosie en uitspoeling te voorkomen. Door hun stevige structuur en diepere wortels bieden taludzoden een effectieve bescherming tegen bodemerosie langs taluds en slootkanten. Dit draagt bij aan het behoud van de bodemstructuur en voorkomt schade aan nabijgelegen infrastructuur.

Voldoen aan regelgeving en bestekteksten

Taludzoden zijn vaak opgenomen in regelgeving en bestekteksten als standaardoplossing voor het beschermen van taluds, slootkanten en andere kwetsbare gebieden. Door te kiezen voor taludzoden voldoet men aan de gestelde eisen voor stabilisatie en bescherming van deze gebieden, terwijl de levensduur van de graszoden dankzij hun extra dikte langer is dan gemiddeld.

Conclusie

Taludzoden, met afmetingen van 33x60x4 cm, zijn een veelzijdige en duurzame oplossing voor verschillende toepassingen zoals taluds, slootkanten, graszoden rondom duikers en reparaties op sportvelden. Door hun vermogen om erosie en uitspoeling te voorkomen, en te voldoen aan regelgeving en bestekteksten, zijn taludzoden een betrouwbare keuze voor het beschermen en herstellen van veelbelopen grasgebieden. Met hun extra dikte bieden ze een langdurige oplossing voor het behoud van groene en gezonde buitenruimtes.

Bodenstaff biedt meer

Het adres voor alle in en om uw tuin

Gekoelde premium graszoden

Bij Bodenstaff Graszoden kweken we alleen hoge kwaliteit graszoden.

Meer informatie

Tuinaanleg

Wij bieden vele mogelijkheden als het om gazonaanleg gaat.

Meer informatie

Tuincentrum

Wilt u naast graszoden andere tuinartikelen of planten kopen? Dat kan!

Meer informatie

Direct graszoden nodig? Bel 0592 - 415643 of WhatsApp 06 - 538 730 32

Uw gazon onderhouden

Graszoden laten leggen, afhalen of bezorgen!

Gras groeit als de temperaturen gaan stijgen. Dit is dus meestal vanaf het voorjaar tot in het najaar. Vanaf het voorjaar kan het gras wel 5 cm per week groeien. Door regelmatig te maaien zorgt u voor een mooi gesloten grasmat.

lees meer