Nieuws

Dit is het juiste moment voor de aanleg van een gazon

31 januari 2020 | door Bodenstaff Graszoden

Gras in de tuin biedt ruimte voor spelen en relaxen en het geeft de tuin een complete aanblik. Samen met de juiste beplanting en een fijn terras creëer je er een comfortabele buitenplaats mee. Werk aan de winkel dus, want het voorjaar lonkt.

Wie van plan is komend voorjaar en zomer van een mooi gazon te genieten, moet zich gaan voorbereiden. De maand maart is namelijk niet ver weg meer en als de temperatuur stijgt, is daar al snel het moment waarop je je tuin gaat aanleggen of graszoden kunt gaan leggen.

Zorg er eerst voor dat u de grond goed doorspit en stenen verwijdert. Laat die grond dan een paar weken met rust. Teruggerekend betekent dat, dat er binnenkort al mee kan worden begonnen. Ziet u in een paar weken het onkruid weer opkomen, schoffel dat dan weg. Verder laat u de grond met rust.

Gras snakt ernaar te wortelen in de grond

Het is goed om voor het graszoden leggen de zoden zo kort mogelijk van tevoren te bestellen. Als u ze te lang laat liggen, worden ze er niet mooier op. Het gras snakt ernaar om zich te wortelen in de grond.

Hark eerst de grond wat los en meng eventueel wat extra voeding ofwel compost door de bovenlaag. Soms is het goed om ook bemeste tuinaarde toe te voegen. Stamp de grond dan aan met een plank of iets dergelijks zodat deze mooi egaal wordt. Op een natte ondergrond ‘pakken’ de zoden het beste, en ook dan is het zaak dat je het goed aandrukt of vast rolt.

Zorg dat het gras zich goed kan nestelen in de grond

Sproeien is vervolgens belangrijk zodat het gras goed de kans krijgt te groeien en zich in de grond te nestelen. Ook bemesten is aan te raden.

Bent u al in het bezit van een gazon? Zorg er dan voor dat u deze in maart gaat verticuteren zodat het mos eruit komt en het gras letterlijk meer lucht en licht krijgt. In het voorjaar geeft u de grasmat de juiste voeding (kunstmestkorrel; Graszodenmix) en voor je het weet staat u alweer wekelijks te maaien!

Auteur Johan Bodenstaff is een gedreven ondernemer in de graszodenkwekerij. Johan is ooit begonnen met 5 hectare grond en heeft zijn onderneming nu uitgebreid tot 40 hectare. Met een passie voor het kweken van graszoden van hoge kwaliteit heeft hij zich in 25 jaar gespecialiseerd in alle aspecten van gras en graszoden. Om het gras optimaal te laten groeien en te kunnen oogsten ontwikkeld Johan zijn eigen machines. Met een vloot van drie vrachtwagens zorgt hij voor het transport van de graszoden naar hun eindbestemming.

Bodenstaff biedt meer

Het adres voor alle in en om uw tuin

Gekoelde premium graszoden

Bij Bodenstaff Graszoden kweken we alleen hoge kwaliteit graszoden.

Meer informatie

Tuinaanleg

Wij bieden vele mogelijkheden als het om gazonaanleg gaat.

Meer informatie

Tuincentrum

Wilt u naast graszoden andere tuinartikelen of planten kopen? Dat kan!

Meer informatie

Direct graszoden nodig? Bel 0592 - 415643 of WhatsApp 06 - 538 730 32

Uw gazon onderhouden

Graszoden laten leggen, afhalen of bezorgen!

Gras groeit als de temperaturen gaan stijgen. Dit is dus meestal vanaf het voorjaar tot in het najaar. Vanaf het voorjaar kan het gras wel 5 cm per week groeien. Door regelmatig te maaien zorgt u voor een mooi gesloten grasmat.

lees meer