Nieuws

Daarom kies je voor gras in de tuin

Dubben over tegels of gras hoeft niet meer, want er zijn duidelijke redenen waarom je ofwel voor een mix of juist voor gras zou moeten kiezen. Dat heeft alles met duurzaamheid en de wetenschap te maken. Dat leggen we even uit.

Een onderhoudsvrije tuin is wat veel mensen ambiëren. Daar is niets mis mee, behalve dat veel mensen vervolgens kiezen voor tegels. Niet een paar, maar de hele tuin wordt vol gelegd met steen, en dat is niet verstandig.

Als het regent, regent het goed en dat heeft consequenties

Het is wetenschappelijk vastgesteld dat we vooral in de grote steden te kampen hebben met temperatuurstijgingen. Volgens het rapport Climate Proof Cities blijkt het daar regelmatig zeven graden warmer te zijn dan in het buitengebied. Dat betekent warmere drogere zomers en zachtere winters, en zeker ook meer regen. De hoosbuien van afgelopen periode kunnen we ons nog wel herinneren. Als het regent, regent het goed.

Dit heeft consequenties voor onze tuin. Niet alleen krijgen we meer en meer behoefte aan schaduwplekken in de tuin, maar wie vooral tegels in zijn tuin heeft liggen kan rekenen op een nog grotere hittevorming. Stenen houden immers warmte vast.

Een betegelde tuin kan water niet opnemen

Daarnaast gooien de heftige korte regenbuien roet in het eten als het gaat om de afwatering. Omdat er zoveel water in één keer naar beneden komt, kan een betegelde tuin dat zo snel niet verwerken. Waar moet dat water heen? Vaak blijven er plassen staan of raakt de riolering overbelast. Dat regenwater komt op deze manier niet in de grond terecht, waar het nou juist zo hard nodig is met die droge zomers.

U kunt hier zelf een oplossing voor aanbrengen door onder meer tegels te verwijderen en te kiezen voor beplanting en graszoden. Dan heeft het regenwater de mogelijkheid om de grond in te zakken en is er bovendien minder oppervlakte dat warmte vasthoudt. Het zorgt op deze manier juist meer voor verkoeling. Uw tuin krijgt een aangenamer klimaat en u hebt minder last van droogte in de grond. En het ziet er ook nog eens fraai uit.

Op deze manier wordt uw tuin niet alleen een stuk comfortabeler, maar draagt u ook bij aan een duurzamer klimaat en zorgt u ervoor dat er zo min mogelijk problemen ontstaan als gevolg van de temperatuurstijging.

Bodenstaff biedt meer

Het adres voor alle in en om uw tuin

Gekoelde premium graszoden

Bij Bodenstaff Graszoden kweken we alleen hoge kwaliteit graszoden.

Meer informatie

Tuinaanleg

Wij bieden vele mogelijkheden als het om gazonaanleg gaat.

Meer informatie

Tuincentrum

Wilt u naast graszoden andere tuinartikelen of planten kopen? Dat kan!

Meer informatie

Direct graszoden nodig? Bel 0592 - 415643 of WhatsApp 06 - 538 730 32

Uw gazon onderhouden

Graszoden laten leggen, afhalen of bezorgen!

Gras groeit als de temperaturen gaan stijgen. Dit is dus meestal vanaf het voorjaar tot in het najaar. Vanaf het voorjaar kan het gras wel 5 cm per week groeien. Door regelmatig te maaien zorgt u voor een mooi gesloten grasmat.

lees meer