Nieuws

De voor- en nadelen van een overkapping in de tuin

15 juni 2022 | door Bodenstaff Graszoden

Steeds meer mensen kiezen er voor een overkapping te laten plaatsen of bouwen er zelf eentje in hun tuin, ofwel direct aan het huis vast, los elders in de tuin, of vast aan het tuinhuisje. Best begrijpelijk in het wispelturige Nederlandse klimaat waarbij je buienradar lang niet altijd kunt vertrouwen. Maar wat zijn de voor- en nadelen van zo’n terrasoverkapping?

In alle weersomstandigheden buiten leven

Het grootste voordeel van een terrasoverkapping is natuurlijk dat je ongeacht het weer, gewoon lekker buiten kunt zijn. Want als er een bui verwacht wordt zit je lekker droog, en is het snikheet dan kun je de schaduw opzoeken. Hierdoor kun je in elk seizoen van je tuin en je perfect gelegde graszoden genieten. In de winter en herfst gooi je gewoon wat hout in je tuinhaard zodat de temperatuur ook nog aangenaam is, in de lente geniet je al snel in de beschutting van je overkapping van de eerste prille zonnestralen en in de zomer zoek je daar juist de verkoeling op.

Geen gesleep met tuinmeubels en kussens

Je hebt waarschijnlijk een flinke duit betaald voor de tuinset waar je lekker in kunt loungen. Maar wat een gedoe is het om die tuinset telkens op te bergen, de kussens eraf te halen en op te ruimen. En als je het een keertje vergeet en het weer slaat onverwachts om dan zit je met doorweekte kussens waar je met een beetje pech schimmel in krijgt. Een voordeel van een terrasoverkapping is dat je jouw loungeset lekker onder dak hebt staan en dus niet hoeft op te ruimen, ongeacht wat het weerbericht zegt. In sommige overkappingen kun je zelfs de kussens gerust laten liggen. Niet alleen scheelt dit een hoop gesleep, maar het betekent ook dat je tuinmeubilair niet aan de elementen bloot wordt gesteld, en daardoor een stuk langer mee gaat. Lekker duurzaam dus!

Een terrasoverkapping is een verlengstuk van je woning

Wanneer je een overkapping plaatst in je tuin maak je eigenlijk een extra woonruimte. Voor veel mensen is een terrasoverkapping een verlengstuk van de woonkamer, waar ze lekker met een boekje onderuitgezakt kunnen ontspannen of een muziekje luisteren. Ook kiezen veel mensen ervoor om hun overkapping in te richten als relax ruimte en buitenkeuken, zodat je op die hete zomerdagen niet binnen boven een fornuis staat te zweten maar gewoon lekker in de buitenlucht kunt kokkerellen.

Een terrasoverkapping is een verrijking

Wanneer je een terrasoverkapping plaatst kun je dat helemaal volgens je eigen smaak doen. Dat betekent dat je zelf kan kiezen hoe het eruit moet komen te zien, welk materiaal je wilt gebruiken, met welk doel je de terrasoverkapping wilt plaatsen en hoe je het in gaat richten. Hiermee kun je natuurlijk helemaal aansluiten bij de stijl van je woning en interieur. Een mooie tuinkamer, gecombineerd met een kleurrijke bloemenborder en een strak gazon ziet er natuurlijk heel mooi uit. Daarmee is het dan ook echt een verrijking van je tuin en erf. Niet alleen om te zien, maar ook financieel, want met een terrasoverkapping kun je de waarde van je woning verhogen.

De handen uit de mouwen

Waar je wel rekening mee moet houden bij het plaatsen van een terrasoverkapping, is het extra onderhoud dat zo’n ruimte met zich meebrengt. Wanneer je kiest voor hout zul je met enige regelmaat de kwast ter hand moeten nemen. En ook een stalen of aluminium overkapping heeft zo nu en dan wel wat aandacht en zorg nodig.

Ruimte inleveren

Een terrasoverkapping biedt je uiteraard een ruimte waar je lekker kunt relaxen, maar daarvoor moet je wel ook flink wat ruimte inleveren. Als je een flinke tuin hebt dan maakt dit niet zoveel uit, maar een middelgrote tuin lijkt al gauw een stuk kleiner wanneer je er een overkapping plaatst.

Auteur Johan Bodenstaff is een gedreven ondernemer in de graszodenkwekerij. Johan is ooit begonnen met 5 hectare grond en heeft zijn onderneming nu uitgebreid tot 40 hectare. Met een passie voor het kweken van graszoden van hoge kwaliteit heeft hij zich in 25 jaar gespecialiseerd in alle aspecten van gras en graszoden. Om het gras optimaal te laten groeien en te kunnen oogsten ontwikkeld Johan zijn eigen machines. Met een vloot van drie vrachtwagens zorgt hij voor het transport van de graszoden naar hun eindbestemming.

Bodenstaff biedt meer

Het adres voor alle in en om uw tuin

Gekoelde premium graszoden

Bij Bodenstaff Graszoden kweken we alleen hoge kwaliteit graszoden.

Meer informatie

Tuinaanleg

Wij bieden vele mogelijkheden als het om gazonaanleg gaat.

Meer informatie

Tuincentrum

Wilt u naast graszoden andere tuinartikelen of planten kopen? Dat kan!

Meer informatie

Direct graszoden nodig? Bel 0592 - 415643 of WhatsApp 06 - 538 730 32

Uw gazon onderhouden

Graszoden laten leggen, afhalen of bezorgen!

Gras groeit als de temperaturen gaan stijgen. Dit is dus meestal vanaf het voorjaar tot in het najaar. Vanaf het voorjaar kan het gras wel 5 cm per week groeien. Door regelmatig te maaien zorgt u voor een mooi gesloten grasmat.

lees meer