Nieuws

Dit zijn de tuinklusjes voor juni

1 juni 2022 | door Bodenstaff Graszoden

Juni is de bloeimaand. De dagen zijn lang en de nachten kort. De zon schijnt volop, maar soms is het nog fris. Welke klussen staan deze maand op het lijstje?

Buig je over je gazon

En dat bedoelen we letterlijk. Verwijder de dorre plekken en pak onkruid aan. Duurt het je te lang voordat kale plekken zich herstellen? Gebruik dan graszoden. Ziet je gazon er prima uit maai het dan iedere week of voor het beste resultaat: om de vier dagen. Is het erg droog, maai het dan niet te kort en maai ’s avonds. Laat ieder jaar een strook staan die je niet maait en waar bloemen en grasstengels tot bloei kunnen komen. Bijen, kevers en vlinders hebben dat hard nodig. Ook egels zijn blij met hoog gras. Bovendien eten deze dieren de slakken uit je tuin.

Snoeiwerkzaamheden

Ben je in het bezit van een haag dan moet je deze in mei of in juni een keertje snoeien. Doe dit niet wanneer de zon uitbundig schijnt, of wacht tot ’s avonds. Het is lang licht en zo vermijd je de volle zon. Ook veel andere planten kunnen in juni teruggesnoeid worden. Heb je een fruitboom? Haal de kleinste vruchten weg, deze kunnen namelijk rot veroorzaken en dat is zonde. Verder kan je in juni de Rododendron, Japanse Azalea en Camelia snoeien. Ook tuinplanten kunnen gesnoeid worden.

Onkruid wieden en luizen checken

Niet het allerleukste tuinklusje, maar toch moet het. Zoek een droge dag uit, want dan haal je het onkruid het makkelijkste uit de grond. Check je planten op luizen. Heb je rozen of een moestuin? Dan heb je een grote kans op luizen. Wist je dat je ze ook kan bestrijden met natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes? Plaats een doosje larven lieveheersbeestjes en zij doen het werk!

Planten in juni

In juni groeien planten snel. Ga de tuin in en plant rozen, tweejarige planten, zomerbloemen en zaai Leeuwenbekjes en Vergeet me Nietjes. Zin om een nieuwe border aan te leggen? Ga naar het tuincentrum en zoek leuke combinaties uit. Zo creëer je binnen no time een leuke hoek in je tuin.

Vijver onderhouden

Ben je in het bezit van een vijver? Controleer het water dan op algen. Kijk hoe het is gesteld met je zuurstofplantjes. Heb je te weinig plaats er dan nog een paar bij. Heb je juist teveel, dun ze dan uit. Heb je een waterlelie die te groot wordt? Kijk of je een gedeelte kan snoeien. Haal overtollige bladeren weg. Haal niet alle bladeren weg, want vissen hebben ze nodig voor bescherming. In juni zijn reigers erg actief, plaats daarom een net over je vijver.

Zaaien, planten en oogsten in de moestuin

In deze maand kan alles in de moestuin. Eigenlijk schreeuwt alles nu om aandacht. Check hier wat je zoal kan doen. In juni wordt het warmer en dus komen er meer ziekten en plagen voor in je moestuin. Met name meeldauw is berucht. Dit voorkom je door groentes niet te dicht op elkaar te planten. De wind heeft dan de kans om alle bladeren snel te drogen. Hou het onkruid goed bij, zodat er geen water in je moestuin blijft staan. Heb je toch meeldauw in de tuin? Verwijder dan de aangetaste bladeren en doe ze in de groene container in plaats van op de composthoop.

Auteur Johan Bodenstaff is een gedreven ondernemer in de graszodenkwekerij. Johan is ooit begonnen met 5 hectare grond en heeft zijn onderneming nu uitgebreid tot 40 hectare. Met een passie voor het kweken van graszoden van hoge kwaliteit heeft hij zich in 25 jaar gespecialiseerd in alle aspecten van gras en graszoden. Om het gras optimaal te laten groeien en te kunnen oogsten ontwikkeld Johan zijn eigen machines. Met een vloot van drie vrachtwagens zorgt hij voor het transport van de graszoden naar hun eindbestemming.

Bodenstaff biedt meer

Het adres voor alle in en om uw tuin

Gekoelde premium graszoden

Bij Bodenstaff Graszoden kweken we alleen hoge kwaliteit graszoden.

Meer informatie

Tuinaanleg

Wij bieden vele mogelijkheden als het om gazonaanleg gaat.

Meer informatie

Tuincentrum

Wilt u naast graszoden andere tuinartikelen of planten kopen? Dat kan!

Meer informatie

Direct graszoden nodig? Bel 0592 - 415643 of WhatsApp 06 - 538 730 32

Uw gazon onderhouden

Graszoden laten leggen, afhalen of bezorgen!

Gras groeit als de temperaturen gaan stijgen. Dit is dus meestal vanaf het voorjaar tot in het najaar. Vanaf het voorjaar kan het gras wel 5 cm per week groeien. Door regelmatig te maaien zorgt u voor een mooi gesloten grasmat.

lees meer