Nieuws

Duurzaam en sterk gazon heeft geen netten nodig

12 februari 2020 | door Bodenstaff Graszoden

De keuze bij het aanleggen van een gazon gaat in eerste instantie veelal over gras inzaaien of graszoden leggen. In dat laatste geval is er nog een keuze te maken: graszoden met of zonder netten. Wie voor duurzaamheid en sterk gras kiest, gaat voor graszoden zonder netting.

Wie kiest voor een gazon bestaande uit graszoden heeft snel resultaat als het gaat om het aangezicht. Daags na de aanleg treft u een prachtig groen gazon. Met de juiste zorg blijft dat zo.

Over die juiste zorg is er op onze website veel te lezen. Hier gaat het om de aanschaf van de zoden en de duurzaamheid ervan. Wie namelijk kiest voor het laten leggen of zelf leggen van graszoden zonder netting, kiest voor duurzaamheid. 

Netten overbodig bij stevige en sterke wortelstructuur

Netten onder de oppervlakte van het gras zouden de graszoden stevigheid geven. Dat lijkt misschien in eerste instantie zo, maar als de wortelstructuur van het gras en daarmee de zoden stevig en sterk genoeg zijn, zijn die netten helemaal niet nodig.

Graszoden met netten beperken bovendien in het bewerken van het gras tot een optimale grasmat en een gezond gazon. U kunt namelijk een gazon bestaande uit graszoden met netten niet omspitten of verticuteren. Bovendien zijn de netten bij het maaien ook een sta in de weg.

Netten niet of nauwelijks afbreekbaar

Netten dieper leggen lijkt een oplossing. De netten kunnen echter naar boven ‘kruipen’ waardoor ze niet alleen nog meer aan de oppervlakte komen te liggen, maar u er zelfs over kunst struikelen. En zoals gezegd wordt maaien of andere werkzaamheden aan het gras uitvoeren lastig.

Er zijn zoden met biologisch afbreekbare netten in de handel. Ook dan duurt het gemiddeld vier jaar voordat deze zijn verdwenen. Alle reden dus om de milieuonvriendelijke netten, vaak zelfs nog van plastic, achterwege te laten.

Goed gekweekte graszoden zijn oersterk

Met goed gekweekte graszoden bereiken wij een sterke wortelstructuur en dat zorgt ervoor dat de graszoden in een optimale conditie verkeren. Ze zijn honderd procent natuurlijk en oersterk. Een duurzaam en sterk gazon heeft geen netten nodig.  

Auteur Johan Bodenstaff is een gedreven ondernemer in de graszodenkwekerij. Johan is ooit begonnen met 5 hectare grond en heeft zijn onderneming nu uitgebreid tot 40 hectare. Met een passie voor het kweken van graszoden van hoge kwaliteit heeft hij zich in 25 jaar gespecialiseerd in alle aspecten van gras en graszoden. Om het gras optimaal te laten groeien en te kunnen oogsten ontwikkeld Johan zijn eigen machines. Met een vloot van drie vrachtwagens zorgt hij voor het transport van de graszoden naar hun eindbestemming.

Bodenstaff biedt meer

Het adres voor alle in en om uw tuin

Gekoelde premium graszoden

Bij Bodenstaff Graszoden kweken we alleen hoge kwaliteit graszoden.

Meer informatie

Tuinaanleg

Wij bieden vele mogelijkheden als het om gazonaanleg gaat.

Meer informatie

Tuincentrum

Wilt u naast graszoden andere tuinartikelen of planten kopen? Dat kan!

Meer informatie

Direct graszoden nodig? Bel 0592 - 415643 of WhatsApp 06 - 538 730 32

Uw gazon onderhouden

Graszoden laten leggen, afhalen of bezorgen!

Gras groeit als de temperaturen gaan stijgen. Dit is dus meestal vanaf het voorjaar tot in het najaar. Vanaf het voorjaar kan het gras wel 5 cm per week groeien. Door regelmatig te maaien zorgt u voor een mooi gesloten grasmat.

lees meer