Nieuws

Kies je voor graszoden? Dit zijn de zeven voordelen

19 augustus 2020 | door Bodenstaff Graszoden

Ben jij van plan om je tuin binnenkort een make-over te geven en twijfel je over inzaaien of graszoden? Graszoden zijn de afgelopen jaren steeds meer in trek en dat is niet zonder reden. Graszoden bestaan uit grasmatten die op een eenvoudige manier aan te leggen zijn in je tuin. Lees hieronder nog meer voordelen van graszoden.

1. Direct resultaat

Het grootste voordeel van het leggen van graszoden is dat je meteen resultaat hebt. Door zoden te gebruiken kijk je direct tegen een prachtig groen gazon aan. Wanneer je in gaat zaaien duurt het een stuk langer voordat je een mooi groen gazon hebt.

2. Bijna het hele jaar door te leggen

Gras inzaaien kan niet altijd. Je moet wachten op het juiste jaargetijde en de juiste factoren. Dit probleem heb je met graszoden niet. Is de grond niet bevroren, te vochtig of te stoffig dan kan je direct graszoden laten leggen.

3. Geen last van vogels

Wanneer je inzaait heb je kans dat vogels ervandoor gaan met de zaadjes met als gevolg diverse kale plekken. Dit heb je met graszoden niet. Doordat er geen zaadjes in het gras liggen blijven vogels uit de buurt.

4. Of van de wind

Bij inzaaien speelt de wind een grote rol. Voordat je weet blaast de wind de zaadjes alle kanten uit en heb je wederom te maken met kale plekken. Ook dit probleem heb je met graszoden niet.

5. Minder onkruid

Nog een voordeel van graszoden is dat je minder kans hebt op onkruid. Graszoden zijn dicht bezaaid en hierdoor krijgen wortels bijna geen kans om door de grasmat heen te komen. Onkruid kan natuurlijk altijd nog gaan groeien, maar je het is in ieder geval een stuk minder dan bij ingezaaid gras.

6. Strakke lijnen maken is eenvoudig

Tegenwoordig is het helemaal hip om strakke lijnen te creëren in je tuin. Dat kan best lastig zijn met inzaaien. Gebruik je graszoden dan is dit een stuk makkelijker. Je kan graszoden namelijk meteen recht plaatsen.

7. Voordelig

Ten onrechte denken veel mensen dat graszoden erg duur zijn. Echter voor 2,75 per vierkante meter heb je een goede kwaliteit graszoden. En wie wil nou niet de allereerste dag op gras lopen?

Auteur Johan Bodenstaff is een gedreven ondernemer in de graszodenkwekerij. Johan is ooit begonnen met 5 hectare grond en heeft zijn onderneming nu uitgebreid tot 40 hectare. Met een passie voor het kweken van graszoden van hoge kwaliteit heeft hij zich in 25 jaar gespecialiseerd in alle aspecten van gras en graszoden. Om het gras optimaal te laten groeien en te kunnen oogsten ontwikkeld Johan zijn eigen machines. Met een vloot van drie vrachtwagens zorgt hij voor het transport van de graszoden naar hun eindbestemming.

Bodenstaff biedt meer

Het adres voor alle in en om uw tuin

Gekoelde premium graszoden

Bij Bodenstaff Graszoden kweken we alleen hoge kwaliteit graszoden.

Meer informatie

Tuinaanleg

Wij bieden vele mogelijkheden als het om gazonaanleg gaat.

Meer informatie

Tuincentrum

Wilt u naast graszoden andere tuinartikelen of planten kopen? Dat kan!

Meer informatie

Direct graszoden nodig? Bel 0592 - 415643 of WhatsApp 06 - 538 730 32

Uw gazon onderhouden

Graszoden laten leggen, afhalen of bezorgen!

Gras groeit als de temperaturen gaan stijgen. Dit is dus meestal vanaf het voorjaar tot in het najaar. Vanaf het voorjaar kan het gras wel 5 cm per week groeien. Door regelmatig te maaien zorgt u voor een mooi gesloten grasmat.

lees meer