Nieuws

Nazomeren met deze zeven bloeiende planten 

18 september 2022 | door Bodenstaff Graszoden

De herfst nadert. Heb jij geen zin om gedag te zeggen tegen jouw prachtige bloeiende tuin? Doe dan hier inspiratie op om er nog een heerlijke nazomer van te maken. Gelukkig zijn er ontzettend veel planten die juist in de nazomer en de herfst hun bloemen laten zien. 

1. Zonnekruid (Helenium) 

Zonnekruid is bijvoorbeeld een echte nazomerbloeier met warme kleuren. De plant wordt ongeveer 80 centimeter hoog. De bloemblaadjes hebben als kenmerk dat ze naar beneden gericht zijn. Het is een vitale plant die de winter goed doorkomt. In het voorjaar moet je hem terug knippen. Zonnekruid heeft zoals de naam al verklapt een voorkeur voor een standplaats in de zon. 

2. Herfstasters

Wanneer de dagen korter worden zijn herfstasters op hun best. De plant heeft kleine paarse bloemen die op margrieten lijken. Het zijn sterke vaste planten die bloeien in september en oktober. Ze houden van losse, voedzame grond. Herfstasters kunnen groot worden, het hangt af van de soort, want ze zijn er ook in het klein. Het is een gemakkelijke vaste plant in de border. 

3. Monnikskap (aconitum carmichaelji) 

De monnikskap heeft prachtige heldere violetblauwe bloemen en bloeit volop in september. De hoogte is ongeveer 100-125 centimeter. De standplaats is halfschaduw, maar ook op een zonnige plek doet de Monnikskap het prima. Het is een eenvoudige tuinplant in onderhoud. Wanneer je hem terugsnoeit in maart gaat hij jarenlang mee. 

4. Vlinderstruik (Buddleja) 

De naam zegt het al: vlinders zijn gek op deze struik. Een vlinderstruik kan lang en rijkelijk bloeien. Zeker wanneer je hem regelmatig snoeit. Sommige soorten bloeien tot oktober. 

5. Hibiscus (althaeastruik) 

Er zijn verschillende soorten Hibiscus, maar voor het klimaat in Nederland is de Hibiscus syriacus het geschikts. Het is een bladverliezende struik met prachtige klokvormige bloemen. De kleuren kunnen verschillend zijn. De eerste bloemen kan je vanaf juli verwachten, maar de bloei kan tot en met oktober doorgaan en daarom is het een ideale nazomerbloeier. 

6. Zilverkaars (Actaea) 

De Zilverkaars is een mooie, opvallende plant die maar liefst 175 centimeter hoog kan worden. Het blad is paars van kleur en de bloemen zijn wit van kleur. Later worden ze een beetje roze. De bloeitijd is van september tot en met oktober. 

7. Sedum (hemelsleutel) 

Deze nazomerbloeier is ideaal voor iemand die lui is in de tuin, want Sedum kan weken zonder water.  Het is een geweldige bijenplant. Ze zijn er niet alleen in het lichtroze, maar ook in het dieppaars. Sedum voegt echt iets toe aan je border wanneer andere planten uitgebloeid zijn, de plant bloeit  vanaf begin augustus tot in de late herfst. Geef hem een zonnige plek. 

Vergeet het gazon niet 

Naast al die bloemenpracht wil je uiteraard genieten van een mooi gazon in de nazomer. Hou het gras in augustus hoger dan normaal, dit voorkomt dat het bij warm weer gaat verbranden. Wacht tot het avond is met maaien en sproei bij droogte. Ook het liefst ’s avonds. September is de maand waarin je extra voeding aan je gazon toe kan voegen. Heb je overigens last van kale plekken? Vervang deze gedeeltes dan met graszoden. 

Schaf tuinverlichting aan 

Op het eind van de zomer merk je dat het sneller donker wordt. Door tuinverlichting geniet je langer van de avond en creëer je meer sfeer. Een dekentje erbij en je bent helemaal klaar voor de nazomer. 

Auteur Johan Bodenstaff is een gedreven ondernemer in de graszodenkwekerij. Johan is ooit begonnen met 5 hectare grond en heeft zijn onderneming nu uitgebreid tot 40 hectare. Met een passie voor het kweken van graszoden van hoge kwaliteit heeft hij zich in 25 jaar gespecialiseerd in alle aspecten van gras en graszoden. Om het gras optimaal te laten groeien en te kunnen oogsten ontwikkeld Johan zijn eigen machines. Met een vloot van drie vrachtwagens zorgt hij voor het transport van de graszoden naar hun eindbestemming.

Bodenstaff biedt meer

Het adres voor alle in en om uw tuin

Gekoelde premium graszoden

Bij Bodenstaff Graszoden kweken we alleen hoge kwaliteit graszoden.

Meer informatie

Tuinaanleg

Wij bieden vele mogelijkheden als het om gazonaanleg gaat.

Meer informatie

Tuincentrum

Wilt u naast graszoden andere tuinartikelen of planten kopen? Dat kan!

Meer informatie

Direct graszoden nodig? Bel 0592 - 415643 of WhatsApp 06 - 538 730 32

Uw gazon onderhouden

Graszoden laten leggen, afhalen of bezorgen!

Gras groeit als de temperaturen gaan stijgen. Dit is dus meestal vanaf het voorjaar tot in het najaar. Vanaf het voorjaar kan het gras wel 5 cm per week groeien. Door regelmatig te maaien zorgt u voor een mooi gesloten grasmat.

lees meer