Nieuws

Nu aan de slag voor supergras

2 februari 2022 | door Bodenstaff Graszoden

Het is winter en het is verstandig het gras nu met rust te laten. Maar het is ook de tijd van veranderingen, want als de temperatuur aan het einde van de maand oploopt begint het toch te kriebelen bij tuinliefhebbers.

Je zou het niet denken, maar in februari zijn er ook tuinklussen te doen. Het is hartje winter, en je waagt je liever niet op het gras als het vriest. Maar als verderop in de maand de zon meer kracht krijgt en de temperatuur omhooggaat, is het tijd om de bodem te checken en eventueel te voeden met dat wat het nodig heeft. 

Wat is goede aarde?

Of gras en planten lekker groeien, heeft alles te maken met een gezonde bodem. Met goede aarde. Maar wat is goede aarde? Dat is aarde met de juiste zuurgraad. Is die bodem te zuur dan kan de groei achterblijven en is deze te basisch dan geldt hetzelfde en moet er zuur bij. Zo simpel is het. 

Aanrader: doe een bodemtest

Je kunt daarachter komen door een bodemtest te doen die de zuurgraad meet. Is het gazon te zuur dan strooi je kalk. Is het gazon te basisch dan is het belangrijk tuinturf toe te voegen.

  
Zo’n bodemtest is bij een tuincentrum verkrijgbaar. Bij zo’n test is het nodig om op een aantal plekken een grondmonster te nemen uit de bovenste laag van het gazon. Dat gaat in een reageerbuisje met wat gedestilleerd water. Na even wachten is het dan mogelijk om de kleur van het water te vergelijken met de kleuren op de gebruiksaanwijzing die bij de test geleverd wordt om er zo achter te komen wat de PH-waarde van de grond is. Ook staat dan aangegeven wat de grond nodig heeft, bijvoorbeeld dat je bij een bepaalde zuurgraad kalk zou kunnen strooien om de bodem in een optimale conditie te brengen.

Wist je dat…

Het strooien van kalk ook mosvorming tegengaat? Dan sla je twee vliegen in één klap. Heb je én een gezonde bodem, en je krijgt over een tijdje een fantastisch mooie grasmat.

Wat doe je nog meer?

Nu we het toch over het gazon hebben. Veel mensen verheugen zich alweer op de eerste maaibeurt, want dat betekent dat het lekker weer wordt en het gras weer gaat groeien. Prima natuurlijk, maar het is dan wel zaak op tijd de grasmaaier in orde te hebben. Ook die moet in goede conditie worden gebracht voor de komende voorjaarsklussen. Zorg er daarom nu voor dat de maaier schoon is, de messen geslepen zijn en de machine weer als een zonnetje loopt. Dan kan er zeer waarschijnlijk vanaf volgende maand gemaaid worden.

Auteur Johan Bodenstaff is een gedreven ondernemer in de graszodenkwekerij. Johan is ooit begonnen met 5 hectare grond en heeft zijn onderneming nu uitgebreid tot 40 hectare. Met een passie voor het kweken van graszoden van hoge kwaliteit heeft hij zich in 25 jaar gespecialiseerd in alle aspecten van gras en graszoden. Om het gras optimaal te laten groeien en te kunnen oogsten ontwikkeld Johan zijn eigen machines. Met een vloot van drie vrachtwagens zorgt hij voor het transport van de graszoden naar hun eindbestemming.

Bodenstaff biedt meer

Het adres voor alle in en om uw tuin

Gekoelde premium graszoden

Bij Bodenstaff Graszoden kweken we alleen hoge kwaliteit graszoden.

Meer informatie

Tuinaanleg

Wij bieden vele mogelijkheden als het om gazonaanleg gaat.

Meer informatie

Tuincentrum

Wilt u naast graszoden andere tuinartikelen of planten kopen? Dat kan!

Meer informatie

Direct graszoden nodig? Bel 0592 - 415643 of WhatsApp 06 - 538 730 32

Uw gazon onderhouden

Graszoden laten leggen, afhalen of bezorgen!

Gras groeit als de temperaturen gaan stijgen. Dit is dus meestal vanaf het voorjaar tot in het najaar. Vanaf het voorjaar kan het gras wel 5 cm per week groeien. Door regelmatig te maaien zorgt u voor een mooi gesloten grasmat.

lees meer