Nieuws

In de winter even geen wandelingetje over je gazon

10 november 2021 | door Bodenstaff Graszoden

Over graszoden leggen in de winter schreven we al eerder, maar hoe zit het met het belopen in die wintermaanden? Oppassen is het devies. En bij vorst: niet doen!

Als het gaat vriezen is not done om over het gazon te lopen. Het gazon is dan extra gevoelig. Creëer daarom tijdig een paadje naar je schuur, de plaats waar de scooter staat, waar de waslijn hangt en ga zo maar door. Het is echt zonde om bij koud weer, en vooral bij vorst, over het gras te lopen.

Nu geen grassprietjes platdrukken

Dat komt doordat bij kou de graszoden geen veerkracht hebben. Wandel je er overheen dan worden de sprietjes platgedrukt en breken af. Die plekken kleuren al snel geel en bruin. Enorm zonde! Raakt het minder koud en krijgen we misschien een milde winter, ook dan kun je er maar beter vandaan blijven. Vaak is het gras enorm vochtig en drassig en je ziet nadien altijd waar je gelopen hebt. Dat heb je toch liever niet.

Een schrale troost is dat de wortels zich wel weer herstellen als het niet helemaal stuk gelopen is. Dan komt dat gras in het voorjaar weer tot leven. Maar zover is het nog niet en als je je gazon een beetje met rust laat, blijft het er ook in de winter fraai uitzien.

Leg een mooi wandelpaadje aan

En dat paadje? Dat kun je heel creatief aanpakken. Je kunt eenvoudig stapstenen neerleggen, maar ook een paadje van grind of boomschors leggen (doe er antiworteldoek onder). Een paadje van schelpen is ook fraai. Kijk wat het beste bij de sfeer van de tuin past en creëer een paadje dat direct naar de waslijn loopt of maak een spannend kronkelpaadje, wat prima past bij een natuurlijke tuin. En dat gras? Daar blijf je zo veel mogelijk bij vandaan. Zeker zolang het koud is en helemaal als het vriezen gaat.

Auteur Johan Bodenstaff is een gedreven ondernemer in de graszodenkwekerij. Johan is ooit begonnen met 5 hectare grond en heeft zijn onderneming nu uitgebreid tot 40 hectare. Met een passie voor het kweken van graszoden van hoge kwaliteit heeft hij zich in 25 jaar gespecialiseerd in alle aspecten van gras en graszoden. Om het gras optimaal te laten groeien en te kunnen oogsten ontwikkeld Johan zijn eigen machines. Met een vloot van drie vrachtwagens zorgt hij voor het transport van de graszoden naar hun eindbestemming.

Bodenstaff biedt meer

Het adres voor alle in en om uw tuin

Gekoelde premium graszoden

Bij Bodenstaff Graszoden kweken we alleen hoge kwaliteit graszoden.

Meer informatie

Tuinaanleg

Wij bieden vele mogelijkheden als het om gazonaanleg gaat.

Meer informatie

Tuincentrum

Wilt u naast graszoden andere tuinartikelen of planten kopen? Dat kan!

Meer informatie

Direct graszoden nodig? Bel 0592 - 415643 of WhatsApp 06 - 538 730 32

Uw gazon onderhouden

Graszoden laten leggen, afhalen of bezorgen!

Gras groeit als de temperaturen gaan stijgen. Dit is dus meestal vanaf het voorjaar tot in het najaar. Vanaf het voorjaar kan het gras wel 5 cm per week groeien. Door regelmatig te maaien zorgt u voor een mooi gesloten grasmat.

lees meer