Nieuws

Wat doe je tegen schaduw in een gazon?

30 juni 2020 | door Bodenstaff Graszoden

Vaak ligt een gedeelte van je gazon in de schaduw. Dat komt bijvoorbeeld door een grote kastanjeboom of een hoge muur. Gras is geen liefhebber van schaduw. Wanneer je gazon minder dan vier uur per dag zon krijgt heb je al te maken met een schaduwrijk gazon.

Schaduwgras

Gras heeft nou eenmaal veel zon nodig om goed te groeien. Zelfs wanneer er sprake is van lichte schaduw heeft dat invloed op je gazon. Er ontstaan kleurverschillen, kale plekken of er duikt overal mos op. Kijk altijd kritisch of er iets valt te snoeien waardoor er meer zonlicht op je gazon valt. Is dat niet mogelijk? Probeer dan eens onze graszoden. Onze graszoden zijn beter bestand tegen schaduw, waardoor je toch de kans krijgt om eigenaar te worden van een mooi egaal gazon.

Onderhoud

Heb je eenmaal je gazon aangelegd dan is het belagrijk om het goed te onderhouden. Schaduwgras vraagt namelijk een andere behandeling dan gewoon gazongras. Je mag het bijvoorbeeld nooit te kort maaien, er moet minstens vijf centimeter blijven staan en het hoeft maar eenmaal in de twee weken gemaaid te worden wanneer het groeizaam weer is. Bemest het gazon niet te veel. Worden sommige plekken een beetje geel? Dan is het tijd voor bewatering. Per vierkante meter gebruik je ongeveer twintig liter.

Auteur Johan Bodenstaff is een gedreven ondernemer in de graszodenkwekerij. Johan is ooit begonnen met 5 hectare grond en heeft zijn onderneming nu uitgebreid tot 40 hectare. Met een passie voor het kweken van graszoden van hoge kwaliteit heeft hij zich in 25 jaar gespecialiseerd in alle aspecten van gras en graszoden. Om het gras optimaal te laten groeien en te kunnen oogsten ontwikkeld Johan zijn eigen machines. Met een vloot van drie vrachtwagens zorgt hij voor het transport van de graszoden naar hun eindbestemming.

Bodenstaff biedt meer

Het adres voor alle in en om uw tuin

Gekoelde premium graszoden

Bij Bodenstaff Graszoden kweken we alleen hoge kwaliteit graszoden.

Meer informatie

Tuinaanleg

Wij bieden vele mogelijkheden als het om gazonaanleg gaat.

Meer informatie

Tuincentrum

Wilt u naast graszoden andere tuinartikelen of planten kopen? Dat kan!

Meer informatie

Direct graszoden nodig? Bel 0592 - 415643 of WhatsApp 06 - 538 730 32

Uw gazon onderhouden

Graszoden laten leggen, afhalen of bezorgen!

Gras groeit als de temperaturen gaan stijgen. Dit is dus meestal vanaf het voorjaar tot in het najaar. Vanaf het voorjaar kan het gras wel 5 cm per week groeien. Door regelmatig te maaien zorgt u voor een mooi gesloten grasmat.

lees meer