Nieuws

Welke grasmaaier past bij jouw gazon?

13 april 2022 | door Bodenstaff Graszoden

Tenzij je erf helemaal bedekt is met tegels of bloemborders, ontkom je er niet aan. Het gras moet er met regelmaat af, als je tenminste een strak en net gazon wilt hebben. Ergens in maart als de temperaturen weer langzaam omhoog kruipen begint het maaiseizoen en moet je aan de slag. En hoewel het altijd heel bevredigend is om zo’n pas gemaaid gazonnetje te zien stralen, is het voor veel mensen niet het favoriete klusje. Maak het jezelf daarom vooral makkelijk met de juiste tools. Dus welke grasmaaier past bij jouw grasveld?

Voor de postzegel

Niet iedereen is gezegend met een riante tuin die ze vol kunnen leggen met de beste graszoden. Maar ook in een kleine tuin kan je prima een strak gazonnetje aanleggen. Maar hoe klein het gazon ook is, maaien is een must. Aangezien dit klusje op een postzegel grond zo gepiept is hoef je geen enorme apparaten aan te laten rukken. Even de mouwen opstropen en dan heb je met de handmaaier of kooimaaier je gazon zo afgereden. Wil je het jezelf echt gemakkelijk maken dan kan je ook nog kiezen voor een grasmaaier met een accu. Zorg er dan wel altijd voor dat hij goed opgeladen is zodat je direct aan de slag kunt. Bijkomend voordeel van zo’n grasmaaier is dat je niet in de knoop raakt met allerlei snoeren in je kleine tuin. Met een maaibreedte van 30-40 cm kun je op een klein gazon prima uit de voeten.

Maaien in de middenmoot

Als je gazon van gemiddelde grootte is (ergens tussen de 200 en 500 m2) wordt grasmaaien met een handmaaier toch al een flinke klus. Nou is er niks mis met een beetje hard werken, maar in dit drukke leven heeft bijna niemand zin om veel tijd kwijt te zijn aan het grasmaaien. Een betere keuze is daarom een milieuvriendelijke, elektrische grasmaaier. Je hoeft alleen de stekker in het stopcontact te stoppen en je kunt beginnen. Nooit problemen met niet opgeladen accu’s of een lege tank. Let er wel goed op dat je de snoeren goed uit de weg houdt. Een gemiddeld gazon kun je goed maaien met een maaibreedte tussen de 40-50 cm.

Flinke gazons maaien

Is je gazon groter dan 500m2 dan is het een goed idee om met groter geschut te komen. Een elektrische maaier is namelijk vaak niet sterk genoeg om zo’n groot gazon te behappen en met de hand ben je een eeuwigheid bezig. De juiste keuze is dan ook een krachtige benzine grasmaaier, het liefst met een maaibreedte van 50 cm of meer. Gooi passende brandstof in je grasmaaier (welke dit is staat in de handleiding) en start de motor!

Iedereen Forrest Gump met een zitmaaier

Ben jij een bofkont met een enorme tuin en dito gazon van meer dan 2000 vierkante meter? Dan wil je natuurlijk geen dagtaak hebben aan het maaien van je gras. Grasmaaien wordt een feestje wanneer je dit doet met een zitmaaier. Het wordt thuis nog muntjes opgooien wie dit keer plaats mag nemen achter het stuur. Hou er wel rekening mee dat je elke keer een ander patroon maait, omdat je anders blijvende sporen van het gewicht van de grasmaaier terug ziet in je gazon. Ook is een kantjesmaaier geen overbodige luxe, want de grote grasmaaier pakt de randen maar lastig mee. Ook heb je naast een groot gazon een flinke schuur nodig om hem in op te bergen.

Robot aan het werk

Heb je helemaal geen zin om zelf te maaien, of ben je niet in staat om zelf te maaien dan is een robotmaaier een mooie oplossing. Het enige wat je hoeft te doen is hem programmeren en hij gaat voor je aan de slag. En is zijn accu bijna leeg? Dan gaat hij zelf terug naar zijn laadstation om weer op te laden. Kortom, je hebt er geen omkijken naar en je gazon blijft altijd netjes bijgehouden. Je kunt nog zo’n goede grasmaaier hebben, als je gazon niet gezond is of er slecht uitziet kun je maaien tot je een ons weegt, maar je gazon blijft imperfect. Vervang dood gazon met nieuwe graszoden of laat een nieuw gazon aanleggen met nieuwe graszoden voor een frisgroen grasveld waar jij en je grasmaaier weer met hernieuwde energie overheen kunnen maaien.

Auteur Johan Bodenstaff is een gedreven ondernemer in de graszodenkwekerij. Johan is ooit begonnen met 5 hectare grond en heeft zijn onderneming nu uitgebreid tot 40 hectare. Met een passie voor het kweken van graszoden van hoge kwaliteit heeft hij zich in 25 jaar gespecialiseerd in alle aspecten van gras en graszoden. Om het gras optimaal te laten groeien en te kunnen oogsten ontwikkeld Johan zijn eigen machines. Met een vloot van drie vrachtwagens zorgt hij voor het transport van de graszoden naar hun eindbestemming.

Bodenstaff biedt meer

Het adres voor alle in en om uw tuin

Gekoelde premium graszoden

Bij Bodenstaff Graszoden kweken we alleen hoge kwaliteit graszoden.

Meer informatie

Tuinaanleg

Wij bieden vele mogelijkheden als het om gazonaanleg gaat.

Meer informatie

Tuincentrum

Wilt u naast graszoden andere tuinartikelen of planten kopen? Dat kan!

Meer informatie

Direct graszoden nodig? Bel 0592 - 415643 of WhatsApp 06 - 538 730 32

Uw gazon onderhouden

Graszoden laten leggen, afhalen of bezorgen!

Gras groeit als de temperaturen gaan stijgen. Dit is dus meestal vanaf het voorjaar tot in het najaar. Vanaf het voorjaar kan het gras wel 5 cm per week groeien. Door regelmatig te maaien zorgt u voor een mooi gesloten grasmat.

lees meer