Nieuws

Kan het tuinmeubilair al naar buiten?

16 maart 2022 | door Bodenstaff Graszoden

Maart kan ons zomaar trakteren op een voorjaarsdag. En dan krijg je er zin in: de tuinmeubels moeten naar buiten. Doe dan meteen een aantal klusjes.

In maart kun je nog alle mogelijke weersomstandigheden verwachten, maar als die zon er even door piept wil je zo graag naar buiten! Je hebt zin in het voorjaar en het liefst ga je al wat klusjes in de tuin doen. Dat kan ook wel. 

Onkruid weg en snoeien

Je kunt onkruid verwijderen en ook kun je sommige planten en struiken snoeien. Denk aan rozen en de vlinderstruik. Hagen die in de winter hun blad hebben verloren, kun je eventueel inkorten. Zorg er wel voor dat je goed op de hoogte bent van het weer, want bij vriesweer moet je juist niet snoeien. Dan moet je nog even geduld hebben.

Eerste maaibeurt en bemesten

Vriest het niet meer en stijgt de temperatuur dan kun je het gazon een eerste maaibeurt geven, op de hoogste stand van je maaimachine. Je kunt nu ook het gazon bemesten. Na de winter kan het wel wat voeding gebruiken. Laat je daar goed over informeren, kies dan voor de juiste mest in verband met de zuurgraad van de grond.

Terras schoonmaken

Het terras heeft vaak wel een flinke schoonmaakbeurt nodig na de winter. Bladeren, mos, groene aanslag. Door alle storm en regen, hagel en sneeuw heeft een gazon heel wat te verduren gehad. Het voelt heerlijk als je dat terras helemaal op orde brengt. Neem een hogedrukreiniger om algen en mos weg te spuiten. Vind je dat te heftig (voegen kunnen beschadigd raken), kies dan voor verdunde azijn met water. Spuit het over de tegels, laat het even inwerken en schrob het vervolgens met een stevige bezem weg. Met soda of groene zeep kan ook. Borstel dat goed over de tegels en spuit het er na enige tijd met de tuinslang vanaf.

Tuinmeubilair schoonmaken

En inderdaad, als het terras lekker schoon is, kan het tuinmeubilair ook naar buiten. Maak dan meteen ook dat meubilair goed schoon en doe eventueel wat reparaties. Dan kun je bij de eerste heerlijke zonnestralen al buiten zitten. Maak het kunststof meubilair eerst schoon met water en een doek. Gebruik daarna een sopje met groene zeep om de rest van het vuil te verwijderen.

Houten tuinmeubelen maak je vrij van aanslag door met een halfzachte borstel en wat water met groene zeep en soda schoon te schrobben. Ga er nog met schoon water achteraan. Er zijn natuurlijk ook speciale middeltjes voor, maar met groene zeep of soda gaat het eigenlijk prima. Doe dit het liefst op een zonnige en droge dag zodat het meubilair na de poetsbeurt goed kan drogen.

Denk aan de vogels

Als je dan toch het terras aan het inrichten bent, kun je ook een paar nestkastjes ophangen. Vogels gaan op zoek naar broedplekjes en hoe leuk zou het zijn als ze dat in jouw tuin doen. Hang ze zo op dat regen er geen vat op heeft en hang ze niet in de volle zon. Een mooi beschut plekje is voor de vogels ideaal.

Auteur Johan Bodenstaff is een gedreven ondernemer in de graszodenkwekerij. Johan is ooit begonnen met 5 hectare grond en heeft zijn onderneming nu uitgebreid tot 40 hectare. Met een passie voor het kweken van graszoden van hoge kwaliteit heeft hij zich in 25 jaar gespecialiseerd in alle aspecten van gras en graszoden. Om het gras optimaal te laten groeien en te kunnen oogsten ontwikkeld Johan zijn eigen machines. Met een vloot van drie vrachtwagens zorgt hij voor het transport van de graszoden naar hun eindbestemming.

Bodenstaff biedt meer

Het adres voor alle in en om uw tuin

Gekoelde premium graszoden

Bij Bodenstaff Graszoden kweken we alleen hoge kwaliteit graszoden.

Meer informatie

Tuinaanleg

Wij bieden vele mogelijkheden als het om gazonaanleg gaat.

Meer informatie

Tuincentrum

Wilt u naast graszoden andere tuinartikelen of planten kopen? Dat kan!

Meer informatie

Direct graszoden nodig? Bel 0592 - 415643 of WhatsApp 06 - 538 730 32

Uw gazon onderhouden

Graszoden laten leggen, afhalen of bezorgen!

Gras groeit als de temperaturen gaan stijgen. Dit is dus meestal vanaf het voorjaar tot in het najaar. Vanaf het voorjaar kan het gras wel 5 cm per week groeien. Door regelmatig te maaien zorgt u voor een mooi gesloten grasmat.

lees meer