Nieuws

Tuinmeubeltrend 2021: zacht en natuurlijk

28 april 2021 | door Bodenstaff Graszoden

Haalden we tot voor kort de natuur vooral naar binnen met duurzame meubels in rotan, riet en blank hout. Inmiddels is ‘buiten’ aan beurt om aan te kleden. En ook daar treffen we vooral deze natuurlijke materialen aan. De plastic tuinstoel is niet meer. 

Op het terras komen tuinmeubelen in blank hout of van riet met daarin zachte kussen in pastel- of natuurlijke kleuren. Er komen geen schreeuwerige tinten aan te pas dit jaar. Misschien af en toe een beetje diep oranje in verband met de retrotrend, maar dat is het dan ook. Kies voor zacht en vriendelijk. En zorg in alle gevallen voor een gazon, hoe groot of klein ook, om op blote voeten overheen te wandelen, op te zitten en te liggen. Het gras moet je voelen. 

Zachte materialen zijn trend

Maak plaats voor een grote tuintafel als je daar de ruimte voor hebt, inclusief comfortabele stoelen en een aantal krukjes. Daarnaast zijn tuinkleden voor op het terras nog altijd een hit. Deze zijn weersbestendig en kleden het terras letterlijk aan met kleur. Zelfs de hardheid van de tegels moet eraan geloven. Zacht is trend. 

Loungen in een hoekbank

Behalve een tuintafel is loungen nog altijd het kernwoord voor wie zijn of haar tuin zo intensief mogelijk wil gebruiken. Dus komt er een bank waar je niet alleen op kunt zitten, maar ook op kunt liggen oftewel hangen. Een hoekbank of twee banken tegenover elkaar. Alles kan. Ook in deze bank liggen zachte zitkussen. De bank wordt verder aangekleed met een groot aantal kleinere kussentjes. 

Naast dit meubilair kleed je de tuin aan met lichtjes (led), vuurplaatsen, vuurkorven en heaters voor als het een beetje kil is. In alle gevallen wordt het meer en meer belangrijk dat de tuin een verlengstuk van het huis wordt, waar de vrije weekenden en vakanties kunnen worden doorgebracht. In een tijd als deze belangrijker dan ooit. 

Van buitenkeuken tot natuurtuin 

Als het mogelijk is, krijgen veel terrassen een overkapping, met eventueel een buitenkeuken daaronder. De overtreffende trap van de BBQ. Naast deze luxe uitgevoerde buitenruimten in tuinen, is ook de natuurlijke tuin in zwang. Bijenkasten, bijenhotels, veel groen, een groot gazon dat niet al te keurig wordt gemaaid, maar waar kruiden en bloemen een kans krijgen, is anno 2021 een hit. Een hangmat past hier uitstekend in, alsook fijne picknickplekjes op het gazon, stapstenen door het wilde groen om bij een vijvertje te eindigen. Een bankje in een verborgen hoekje, grote planten en veel boerenbloemen. 

Kies voor een tuin die bij jou past en geniet daar met volle teugen van. Dat laatste is het allerbelangrijkste in deze coronatijd. Een tijd waarin het gevoel van vrijheid in en om het eigen huis een belangrijk gegeven is. Kies voor groen, natuurlijke materialen en zachte tinten. Laat de zon maar komen.

Auteur Johan Bodenstaff is een gedreven ondernemer in de graszodenkwekerij. Johan is ooit begonnen met 5 hectare grond en heeft zijn onderneming nu uitgebreid tot 40 hectare. Met een passie voor het kweken van graszoden van hoge kwaliteit heeft hij zich in 25 jaar gespecialiseerd in alle aspecten van gras en graszoden. Om het gras optimaal te laten groeien en te kunnen oogsten ontwikkeld Johan zijn eigen machines. Met een vloot van drie vrachtwagens zorgt hij voor het transport van de graszoden naar hun eindbestemming.

Bodenstaff biedt meer

Het adres voor alle in en om uw tuin

Gekoelde premium graszoden

Bij Bodenstaff Graszoden kweken we alleen hoge kwaliteit graszoden.

Meer informatie

Tuinaanleg

Wij bieden vele mogelijkheden als het om gazonaanleg gaat.

Meer informatie

Tuincentrum

Wilt u naast graszoden andere tuinartikelen of planten kopen? Dat kan!

Meer informatie

Direct graszoden nodig? Bel 0592 - 415643 of WhatsApp 06 - 538 730 32

Uw gazon onderhouden

Graszoden laten leggen, afhalen of bezorgen!

Gras groeit als de temperaturen gaan stijgen. Dit is dus meestal vanaf het voorjaar tot in het najaar. Vanaf het voorjaar kan het gras wel 5 cm per week groeien. Door regelmatig te maaien zorgt u voor een mooi gesloten grasmat.

lees meer