Nieuws

Lekker zomeren in de tuin, vergeet niet te maaien!  

16 september 2022 | door Bodenstaff Graszoden

Heerlijk, zomer. Maar ook in de zomer is er genoeg te doen in de tuin, bijvoorbeeld maaien. En juist dit is het seizoen dat je planten extra aandacht kunnen gebruiken. Door af en toe te tuinieren zorg je ervoor dat je tuin er tip top in orde bijstaat. Dat is fijn, want dan geniet je extra. 

Het gazon in de zomer

In de zomerperiode moet je regelmatig maaien, maar let op het weer. Is het droog en warm hou het gras dan wat langer. Zo voorkom je verbranding. Wacht sowieso met maaien tot ’s avonds. Datzelfde geldt voor sproeien. Door ’s avonds te sproeien zorg je ervoor dat het water niet te snel verdampt. 

Je hoeft niet iedere dag te sproeien wanneer het droog is. Het is beter om een keer per week een aantal uren te sproeien dan iedere dag een kwartier. Bemest het gazon ook een keertje gedurende het zomerseizoen. Doe dit wanneer er regen is voorspelt, want dan trekken de voedingstoffen goed in. Een organische meststof is het meest geschikt, want hier zitten voedingsstoffen in die langzaam vrijkomen waardoor een constante groei wordt gestimuleerd. 

Heb je last van kale plekken in het gazon? Zaai dan wat graszaad als de warmte voorbij is. Is er echt geen redden meer aan? Ga dan voor graszoden. Binnen no time heb je dan opnieuw een mooie grasmat. 

Verwen de planten met water 

In de zomer kan het flink warm worden. Geef je planten ’s avonds wat extra water wanneer het warm is. De bloemen die uitgebloeid zijn kan je verwijderen, door dit te doen steken de planten geen energie in het aanmaken van zaden en geniet jij langer van een bloeiende border. Heb je zonnebloemen in je tuin staan? Bind ze dan op aan stokken, zodat ze niet zomaar omwaaien. Ook andere hoge vaste planten hebben extra steun nodig. 

Wat kan je snoeien in de zomer? 

Ben je in het bezit van een coniferenhaag dan kan je deze twee keer per maand snoeien. Bij het snoeien moet je ervoor zorgen dat de bovenzijde van de haag smaller wordt, op die manier valt er ook licht op de onderste takken. 

Bessen- en bramenstruiken kan je ook na het oogsten snoeien. Datzelfde geldt voor fruitbomen. Verder kan je in de zomermaanden juli en augustus lavendel, Blauwe regen, bomen, struiken en rozen snoeien. Door ze nu te snoeien blijven ze gezond en in vorm. 

Vervelende klus: onkruid 

Als laatste op de lijst van zomerklusjes staat een hele irritante: onkruid verwijderen. Door zon en regen groeit onkruid erg hard. Voordat je het weet overwoekert onkruid je hele tuin. Daarom is het de kunst om het bij te houden. Niet leuk, maar probeer onkruid altijd meteen te verwijderen. 

Op pad in de zomer? Regel een plantenoppas

Ben je een langere tijd afwezig door vakantie of werk in de zomer? Regel dan iemand die jouw tuin in de gaten kan houden. Maak het de oppas gemakkelijk en zet zoveel mogelijk bakken en potten bij elkaar en geef een lijstjes door van wat er moet gebeuren. Voordat je vertrekt kan je het gras nog een keertje maaien en het onkruid er her en der uittrekken. Zo begint je oppas in ieder geval niet met een achterstand in de tuin.

Auteur Johan Bodenstaff is een gedreven ondernemer in de graszodenkwekerij. Johan is ooit begonnen met 5 hectare grond en heeft zijn onderneming nu uitgebreid tot 40 hectare. Met een passie voor het kweken van graszoden van hoge kwaliteit heeft hij zich in 25 jaar gespecialiseerd in alle aspecten van gras en graszoden. Om het gras optimaal te laten groeien en te kunnen oogsten ontwikkeld Johan zijn eigen machines. Met een vloot van drie vrachtwagens zorgt hij voor het transport van de graszoden naar hun eindbestemming.

Bodenstaff biedt meer

Het adres voor alle in en om uw tuin

Gekoelde premium graszoden

Bij Bodenstaff Graszoden kweken we alleen hoge kwaliteit graszoden.

Meer informatie

Tuinaanleg

Wij bieden vele mogelijkheden als het om gazonaanleg gaat.

Meer informatie

Tuincentrum

Wilt u naast graszoden andere tuinartikelen of planten kopen? Dat kan!

Meer informatie

Direct graszoden nodig? Bel 0592 - 415643 of WhatsApp 06 - 538 730 32

Uw gazon onderhouden

Graszoden laten leggen, afhalen of bezorgen!

Gras groeit als de temperaturen gaan stijgen. Dit is dus meestal vanaf het voorjaar tot in het najaar. Vanaf het voorjaar kan het gras wel 5 cm per week groeien. Door regelmatig te maaien zorgt u voor een mooi gesloten grasmat.

lees meer