Nieuws

Op vakantie: wie maait het gras?

7 juli 2021 | door Bodenstaff Graszoden

Hartje zomer en de tuin wordt volop gebruikt. Er worden BBQ’s gehouden, de kinderen spelen de hele dag buiten, de hangmat wordt intensief gebruikt en alles rond het gazon groeit en bloeit en wordt keurig bijgehouden. Maar dan ga je met vakantie…

De klusjes voor de maand juli zijn talrijk, maar met het mooie zomerweer helemaal geen straf. Het is heerlijk om in de tuin aan de slag te gaan en dit af te wisselen met rustmomenten op het terras of languit een boek lezen in het gras. Als de graszoden er lekker groen bijliggen is er geen vuiltje aan de lucht. 

Bloemen en bomen

Bloemen kunnen nu geplukt, klimplanten hebben een handje nodig om ze goed te leiden waar je ze heen wilt hebben en het is tijd voor de zomersnoei van fruitboompjes. Onkruid moet nog steeds gewied en uitgebloeide bloemen kun je verwijderen. 

Gazon maaien

Het gras schiet overigens ook uit de grond. Regelmatig moet het gras worden gemaaid. Doe dat echter deze maand niet te kort want door de kracht van de zon kan het snel verbranden en dan verandert een mooi groen gazon in een dorre bruingele boel

Tip: strooi het gras dat is gemaaid in de borders. Dat houdt de borders meer vochtig en dat is in deze tijd van het jaar geen overbodige luxe. Bovendien houdt het de groei van onkruid een beetje tegen. 

Gazon sproeien

Sproeien doen we inmiddels liever niet. Zonde van al het water. Zelf regenwater opvangen om de planten te besproeien is een betere optie. Het gazon sproeien vraagt om meer water. Moet het dan toch, doe het dan het liefst in de avonduren want overdag verdampt het water waar je bij staat. Even flink sproeien zou ‘s avonds voldoende moeten zijn. Ook dan kan het soms genoeg zijn om het regenwater daarvoor in te zetten, als je een of meerdere grote regentonnen vol hebt. Wel zo milieubewust. De gouden regel is: besproei zoveel als nodig is, en zo weinig mogelijk. 

Tip: besproei zoveel als nodig is, en zo weinig mogelijk

Dan het dilemma wie deze klusjes doet als je een paar weken met vakantie gaat? Een aantal tips.

-Scholieren en studenten zijn volop op zoek naar baantjes. Biedt ze een leuk zakcentje dat ze in de avonduren kunnen verdienen door het gras te maaien en overige tuinklusjes te doen. 

-Die favo buurman of buurvrouw wil heus het gazon wel maaien voor een lekkere fles wijn of een koffiemoment op het terras. Cadeautjes doen het altijd goed en misschien kun je zelfs de tuin doen als hij of zij op vakantie is. Gewoon ruilen en een beetje voor elkaar zorgen. 

-Vind je nou niemand dan is er nog de mogelijkheid om een tuincentrum te vragen of ze hun stagiaire willen inzetten jouw tuin bij te houden als je op vakantie bent. Daar moet financieel misschien iets tegenover staan, maar hoe fijn is het al je thuiskomt en je gazon is sappig groen en de rest van je tuin staat er ook nog tiptop bij! 

Tip: creëer een leuk tuinboekje, zelfgeschreven met bijpassende plaatjes of tekeningen, met daarin de klusjes per maand omschreven. Niet alleen goed voor je creativiteit en je eigen tuinagenda, maar ook makkelijk door te geven aan iemand die jou helpt met het bijhouden van je tuin. Dat werkt toch een stuk leuker, met zo’n fraai handgemaakt boekje.

Problemen met het gazon? 

Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte of voor advies.

Auteur Johan Bodenstaff is een gedreven ondernemer in de graszodenkwekerij. Johan is ooit begonnen met 5 hectare grond en heeft zijn onderneming nu uitgebreid tot 40 hectare. Met een passie voor het kweken van graszoden van hoge kwaliteit heeft hij zich in 25 jaar gespecialiseerd in alle aspecten van gras en graszoden. Om het gras optimaal te laten groeien en te kunnen oogsten ontwikkeld Johan zijn eigen machines. Met een vloot van drie vrachtwagens zorgt hij voor het transport van de graszoden naar hun eindbestemming.

Bodenstaff biedt meer

Het adres voor alle in en om uw tuin

Gekoelde premium graszoden

Bij Bodenstaff Graszoden kweken we alleen hoge kwaliteit graszoden.

Meer informatie

Tuinaanleg

Wij bieden vele mogelijkheden als het om gazonaanleg gaat.

Meer informatie

Tuincentrum

Wilt u naast graszoden andere tuinartikelen of planten kopen? Dat kan!

Meer informatie

Direct graszoden nodig? Bel 0592 - 415643 of WhatsApp 06 - 538 730 32

Uw gazon onderhouden

Graszoden laten leggen, afhalen of bezorgen!

Gras groeit als de temperaturen gaan stijgen. Dit is dus meestal vanaf het voorjaar tot in het najaar. Vanaf het voorjaar kan het gras wel 5 cm per week groeien. Door regelmatig te maaien zorgt u voor een mooi gesloten grasmat.

lees meer