Nieuws

Nog één keer het gras maaien 

12 oktober 2022 | door Bodenstaff Graszoden

De hele zomer is het gras keurig bijgehouden en regelmatig gemaaid. Deze maand lopen die maaibeurten op hun einde. Wanneer maai je voor de laatste keer? 

Het maaien van het gras. Een noodzakelijk kwaad of een leuk klusje? Dat ligt er maar aan, zullen veel mensen zeggen. Als je in het bezit bent van een groot gazon en je weinig tijd hebt, kan het nog wel eens tegenvallen. In de meeste gevallen zijn we blij met een gazon, hoe klein of groot ook, en zal er met plezier gras worden gemaaid. 

Vooral in de avonduren of op de vrije zaterdag is het voor veel mensen een ontspannen bezigheid. De handmaaier of zitmaaier uit de garage en maaien maar. Zo lang als de zomer duurt, zo lang wordt er gemaaid. En al die maaibeurten zijn veelal niet op één hand te tellen. 

De zorgvuldig aangelegde graszoden vragen om zorg en vooral om de juiste lengte. In droge zomers niet te kort maaien in verband met het verbranden van het gras, maar het gras ook niet te lang laten. Er moet immers lucht bij kunnen. En een spatje regen kan af en toe ook geen kwaad. 

Oktober is meestal de laatste maaimaand

Oktober is een van de laatste maaimaanden. Soms, als de temperatuur hoog blijft, kan er nog een keer in november worden gemaaid, maar deze maand is over het algemeen wel het slotstuk van de maaibeurten. Niet lang erna laat je het gazon met rust. 

Heb je het vermoeden dat het wel de laatste keer is dat je aan het maaien bent, maai het gras dan niet te kort. Bijvoorbeeld op een lengte van 5 centimeter (normaal 4 centimeter). Het gras groeit dan nog een klein beetje door, totdat de kou en de vorst zijn intrede doet. Dat zorgt voor minder kans op onkruid. En het gras is mooi winterklaar. 

Was het echt de laatste keer dan kan de grasmaaier zorgvuldig worden schoongemaakt en opgeruimd. Zorg dat de tank leeg is en ruim de maaier in goede conditie op. Voor dat laatste kan een onderhoudsbeurt geen kwaad. Dan staat de maaier weer helemaal stand by, want voor je het weet kondigt het voorjaar zich weer aan en kan er weer gemaaid worden. Dan begint de hele cyclus weer opnieuw.

Auteur Johan Bodenstaff is een gedreven ondernemer in de graszodenkwekerij. Johan is ooit begonnen met 5 hectare grond en heeft zijn onderneming nu uitgebreid tot 40 hectare. Met een passie voor het kweken van graszoden van hoge kwaliteit heeft hij zich in 25 jaar gespecialiseerd in alle aspecten van gras en graszoden. Om het gras optimaal te laten groeien en te kunnen oogsten ontwikkeld Johan zijn eigen machines. Met een vloot van drie vrachtwagens zorgt hij voor het transport van de graszoden naar hun eindbestemming.

Bodenstaff biedt meer

Het adres voor alle in en om uw tuin

Gekoelde premium graszoden

Bij Bodenstaff Graszoden kweken we alleen hoge kwaliteit graszoden.

Meer informatie

Tuinaanleg

Wij bieden vele mogelijkheden als het om gazonaanleg gaat.

Meer informatie

Tuincentrum

Wilt u naast graszoden andere tuinartikelen of planten kopen? Dat kan!

Meer informatie

Direct graszoden nodig? Bel 0592 - 415643 of WhatsApp 06 - 538 730 32

Uw gazon onderhouden

Graszoden laten leggen, afhalen of bezorgen!

Gras groeit als de temperaturen gaan stijgen. Dit is dus meestal vanaf het voorjaar tot in het najaar. Vanaf het voorjaar kan het gras wel 5 cm per week groeien. Door regelmatig te maaien zorgt u voor een mooi gesloten grasmat.

lees meer