Nieuws

Siergrassen in je tuin

16 juni 2021 | door Bodenstaff Graszoden

Een tuin met een groen gazon en vol kleurrijke bloemen is prachtig, maar je kunt ook kiezen voor verschillende grassen, siergrassen. Dat is allerminst saai en biedt enorm veel mogelijkheden. 

Bij gras denken we meestal in veldjes van graszoden die we moeten maaien. Zo’n sappig groen gazon is heerlijk, maar over gras is meer te vertellen. Er bestaan namelijk ook veel siergrassen waar je een tuin mee vullen kunt. 

Deze grassen worden steeds meer ontdekt. Het biedt een tuin een prachtige aanblik omdat die grassen in verschillende tinten groen de tuin een mooie rustig aanblik bieden zonder saai te zijn. Veel van die siergrassen zijn wintergroen en je hebt er weinig onderhoud aan. 

Siergrassen in groen, maar ook in andere tinten

Er bestaan maar liefst achtduizend verschillende siergrassen, die veelal familie van elkaar zijn. Toch hebben al die siergrassen stuk voor stuk een eigen uitstraling. Vooral in groentinten, maar ze zijn er ook in rood, blauw of zelfs zwart. De uiteinden van de halmen kleuren als eerste en geven een tuin een mooie gloed in een zekere kleur. Daar kun je mee spelen als je siergras in je tuin aanbrengt. 

Siergrassen bloeien niet allemaal tegelijk. Dus laat je goed informeren om een hele zomer lang van de siergrassen te genieten. Als het in bloei elkaar opvolgt, heb je er een prachtige begroeiing mee gecreëerd. Je kunt daarnaast ook variëren in hoogten. Je kunt er een hele tuin mee vullen of kiezen voor siergrassen als aanvulling op je andere beplanting. Rond een mooi dicht en groen gazon, staat het ook prachtig.  

Hoge grassen

Het is ondoenlijk om hier alle grassen te noemen, omdat het er zo enorm veel zijn. Een aantal laten we hier de revue passeren. Als eerste noemen we lampenpoetsersgras ofwel hameln, dat mooi hoog kan worden. Wil je het nog hogerop zoeken dan ga je voor prachtriet dat wel twee meter de hoogte in schiet. Dit staat schitterend als een haag aan de rand van de tuin of naast het gazon

Kleurrijke grassen

Wil je gras in een andere tint dan is het rode Japans bloedgras een aanrader. Dit gras wordt in het zomerseizoen steeds roder. Nu we het toch over kleur hebben, ooit gehoord van zwart gras? Het bestaat. Japanse slangenbaard gras wordt zwart van kleur. Heel bijzonder en prachtig in een strakke moderne tuin. Als de plant in bloei staat, wordt het zwart aangevuld met lila bloemetjes. Een mooie combinatie. Zet je daar het bekende pampasgras tegenaan, dat aan het einde van de zomer bloeit, dan contrasteert dat mooi. Ook met de witte bloempluimen van vedergras. 

Auteur Johan Bodenstaff is een gedreven ondernemer in de graszodenkwekerij. Johan is ooit begonnen met 5 hectare grond en heeft zijn onderneming nu uitgebreid tot 40 hectare. Met een passie voor het kweken van graszoden van hoge kwaliteit heeft hij zich in 25 jaar gespecialiseerd in alle aspecten van gras en graszoden. Om het gras optimaal te laten groeien en te kunnen oogsten ontwikkeld Johan zijn eigen machines. Met een vloot van drie vrachtwagens zorgt hij voor het transport van de graszoden naar hun eindbestemming.

Bodenstaff biedt meer

Het adres voor alle in en om uw tuin

Gekoelde premium graszoden

Bij Bodenstaff Graszoden kweken we alleen hoge kwaliteit graszoden.

Meer informatie

Tuinaanleg

Wij bieden vele mogelijkheden als het om gazonaanleg gaat.

Meer informatie

Tuincentrum

Wilt u naast graszoden andere tuinartikelen of planten kopen? Dat kan!

Meer informatie

Direct graszoden nodig? Bel 0592 - 415643 of WhatsApp 06 - 538 730 32

Uw gazon onderhouden

Graszoden laten leggen, afhalen of bezorgen!

Gras groeit als de temperaturen gaan stijgen. Dit is dus meestal vanaf het voorjaar tot in het najaar. Vanaf het voorjaar kan het gras wel 5 cm per week groeien. Door regelmatig te maaien zorgt u voor een mooi gesloten grasmat.

lees meer