Nieuws

Tijd om de tuin te veranderen

21 oktober 2020 | door Bodenstaff Graszoden

Volgens veel mensen is de tijd van de tuin in de herfst wel voorbij, maar juist nu kun je je uitleven op het veranderen ervan door bijvoorbeeld nieuwe groeiers en bloeiers in je tuin te zetten. Ook dit seizoen is een heerlijke tijd in de tuin!

Wie meent dat de ‘tijd van de tuin’ voorbij is als het herfst wordt, komt bedrogen uit. Juist dan is het de tijd om te investeren in de tuin zodat deze komend voorjaar er weer heerlijk fris en kleurrijk uitziet. Creativiteit viert hoogtij.

Er valt nog veel in de tuin te genieten

Laat je niet op het verkeerde been zetten door kerstspullen die al in tuincentra verschijnen, de tuin zelf is nog altijd volop aan zet. Echte tuinliefhebbers weten wel dat ook in de herfst en zelfs de winter een tuin zijn charmes kan hebben. Struiken die verkleuren, een herfstzon die de tuin voorziet van een gouden gloed. Voor wie het zien wil, speelt de melancholie van het verval in een tuin ook een belangrijke rol. Daar valt nog veel van te genieten.

Daarnaast is het niet louter een tijd van niets doen. We hadden al eerder geschreven over de laatste keer maaien van het gazon en deze winterklaar maken. Nu is het ook de tijd voor het in de grond zetten van nieuwe struiken en planten en om bollen te planten. Nu de meeste planten en struiken uitgebloeid zijn, heb je vaak een goed overzicht over je tuin. Dan is verplaatsen van planten en struiken makkelijker en kun je er planten bij zetten. Een lege plek? Dat biedt de mogelijkheid om er iets nieuws van te maken met een andere kleur, een groenblijvende struik, bollen in de grond en ga zo maar door. Enorm leuk om te doen.

In deze tijd van het jaar is de grond nog niet al te veel afgekoeld en vooral vochtig. Daar houden planten van. Je hoeft ze bovendien in deze periode van het jaar niet of nauwelijks water te geven, want het regent regelmatig. Dat scheelt tijd en zorgen, en de planten varen er wel bij.

Juist leuk: een tuin is nooit af

Misschien brengt het je zelfs op een idee, want er zijn altijd laatbloeiers te krijgen die de tuin nog eens extra charme geven. En nogmaals; met de herfstkleuren krijgt een tuin weer een heel ander aanzicht. Ga op zoek naar plekken waar bollen kunnen worden neergezet en doe in ons tuincentrum inspiratie op voor nieuwe planten, bomen en struiken. Op die manier verras je jezelf ieder voorjaar opnieuw. Een tuin is immers nooit af en dat is er nu juist zo leuk aan. Aan de slag dus, ook in het najaar.

Auteur Johan Bodenstaff is een gedreven ondernemer in de graszodenkwekerij. Johan is ooit begonnen met 5 hectare grond en heeft zijn onderneming nu uitgebreid tot 40 hectare. Met een passie voor het kweken van graszoden van hoge kwaliteit heeft hij zich in 25 jaar gespecialiseerd in alle aspecten van gras en graszoden. Om het gras optimaal te laten groeien en te kunnen oogsten ontwikkeld Johan zijn eigen machines. Met een vloot van drie vrachtwagens zorgt hij voor het transport van de graszoden naar hun eindbestemming.

Bodenstaff biedt meer

Het adres voor alle in en om uw tuin

Gekoelde premium graszoden

Bij Bodenstaff Graszoden kweken we alleen hoge kwaliteit graszoden.

Meer informatie

Tuinaanleg

Wij bieden vele mogelijkheden als het om gazonaanleg gaat.

Meer informatie

Tuincentrum

Wilt u naast graszoden andere tuinartikelen of planten kopen? Dat kan!

Meer informatie

Direct graszoden nodig? Bel 0592 - 415643 of WhatsApp 06 - 538 730 32

Uw gazon onderhouden

Graszoden laten leggen, afhalen of bezorgen!

Gras groeit als de temperaturen gaan stijgen. Dit is dus meestal vanaf het voorjaar tot in het najaar. Vanaf het voorjaar kan het gras wel 5 cm per week groeien. Door regelmatig te maaien zorgt u voor een mooi gesloten grasmat.

lees meer