Nieuws

Tuinarchitect, hovenier of zelf aan de slag?

20 april 2022 | door Bodenstaff Graszoden

De tuin moet anders, maar hoe? Een mooie tuin willen we allemaal, maar hoe realiseer je dat? Met een tuinarchitect in zee? Of misschien een ontwerp laten maken bij een hovenier? Zelf iets bedenken kan ook. Een goed tuinontwerp is het halve werk. Stippel daarom altijd van te voren uit hoe je droomtuin er uit komt te zien.

Bel een hovenier voor een keurige tuin zonder flair

Contact je een hovenier dan gaat diegene waarschijnlijk een gratis tuinontwerp voor je maken. Dit kan een zwart/wit tuinontwerp zijn of een 3D plattegrond. Voorwaarde is dat je de tuin dan door hem of haar aan laat leggen. Het tuinontwerp is dus eigenlijk niet gratis. Je betaalt immers via de aanlegkosten en de materialen die gebruikt worden dat ‘gratis’ ontwerp terug. Het risico hierbij is dat je een saai ontwerp krijgt. Niet alle hoveniers zijn even creatief met als resultaat een keurige tuin, maar standaard. Meestal heeft een hovenier standaardontwerpen. Voor een uniekere tuin moet je bij een tuinarchitect zijn. Tevreden met een ‘gewone’ tuin, kies dan een hovenier.

Bel een tuinarchitect voor de perfecte tuin

Kies je voor een tuinarchitect dan kan je een perfect tuinontwerp verwachten. Overal is over nagedacht en saai is het zeker niet. Duur is zo’n ontwerp zeker, want een tuinarchitect houdt rekening met allerlei zaken, denk bijvoorbeeld aan de bestrating, beplanting, afmetingen, de locatie, etcetera.  Voor het laten ontwerpen van een tuin die kleiner is dan 300 m2 betaal je tussen de 375 en 500 euro. Hoe groter de tuin hoe duurder, voor ontwerpen groter dan 300 m2 bedraagt de kostprijs E1,- tot E 1,50 per vierkante meter. Voor het daadwerkelijke realiseren van het ontwerp kan je nog veel meer kosten verwachten. De vraag die je jezelf moet stellen is hou je van een tuin die tot in de puntjes verzorgd is? Is het antwoord ja, dan is een tuinarchitect iets voor jou.

Wil je een tuin die goed bij jou past? Ga zelf aan de slag!

Een tuin is meer dan een stukje gras achter je huis. Het is de plek waar je kan ontspannen en waar je naar verlangt. Kies je voor een overkapping dan kun je ook wanneer het kouder wordt van je tuin genieten. Met een tuinontwerp weet je zeker dat je tuin een plek wordt waar je graag tijd doorbrengt.

Wanneer je zelf een tuinontwerp gaat maken wordt het misschien niet de perfecte tuin, maar wel de tuin die bij jouw persoonlijkheid past. Je hoeft helemaal geen ingewikkeld plan op de computer te maken. Je kan gewoon aan de slag met papier, potlood en liniaal. Het kost je misschien geen geld om het ontwerp zelf te maken, maar veel tijd. Doe inspiratie op in tuinbladen of zoek op internet naar voorbeelden. Wees je er van bewust dat je ontwerp in het echt nogal duur uit kan vallen.

Het beste van twee werelden

Misschien is het beste advies om zelf ideeën op papier te zetten en het uiteindelijke ontwerp aan een specialist over te laten. Het is belangrijk dat de tuinarchitect of hovenier jouw wensen met jouw doorneemt en dat je samen kijkt naar wat mogelijk is. Kies je bijvoorbeeld voor meer gras of toch liever bestrating? Ga je voor gras dan moet je regelmatig maaien om het gazon mooi te houden. Zaai je de tuin in of kies je graszoden? De keuze is afhankelijk van je smaak. Over dit soort issues maak je in samenspraak met de hovenier of tuinarchitect een uiteindelijke keuze. Door veel te overleggen weet je zeker dat je uiteindelijk jouw droomtuin krijgt. Snel aan de slag!

Auteur Johan Bodenstaff is een gedreven ondernemer in de graszodenkwekerij. Johan is ooit begonnen met 5 hectare grond en heeft zijn onderneming nu uitgebreid tot 40 hectare. Met een passie voor het kweken van graszoden van hoge kwaliteit heeft hij zich in 25 jaar gespecialiseerd in alle aspecten van gras en graszoden. Om het gras optimaal te laten groeien en te kunnen oogsten ontwikkeld Johan zijn eigen machines. Met een vloot van drie vrachtwagens zorgt hij voor het transport van de graszoden naar hun eindbestemming.

Bodenstaff biedt meer

Het adres voor alle in en om uw tuin

Gekoelde premium graszoden

Bij Bodenstaff Graszoden kweken we alleen hoge kwaliteit graszoden.

Meer informatie

Tuinaanleg

Wij bieden vele mogelijkheden als het om gazonaanleg gaat.

Meer informatie

Tuincentrum

Wilt u naast graszoden andere tuinartikelen of planten kopen? Dat kan!

Meer informatie

Direct graszoden nodig? Bel 0592 - 415643 of WhatsApp 06 - 538 730 32

Uw gazon onderhouden

Graszoden laten leggen, afhalen of bezorgen!

Gras groeit als de temperaturen gaan stijgen. Dit is dus meestal vanaf het voorjaar tot in het najaar. Vanaf het voorjaar kan het gras wel 5 cm per week groeien. Door regelmatig te maaien zorgt u voor een mooi gesloten grasmat.

lees meer