Nieuws

Graszoden leggen in 7 stappen

18 maart 2020 | door Bodenstaff Graszoden

Als het voorjaar lonkt krijgen we zin in de tuin. Heerlijk buiten zitten, vogels horen fluiten en de eerste zonnestralen op ons gezicht voelen. Het is nu de tijd om plannen te maken voor de tuin en als u nog voor de zomer een fijn gazon wilt, is het zaak dat in gang te zetten.

De kortste route naar een groen gazon is het (laten) leggen van graszoden. Dat kan in een aantal eenvoudige stappen.

1 De ondergrond

Zorg voor de juiste ondergrond voor het leggen van de zoden. Spit de grond goed om -zo’n dertig tot vijftig centimeter-, haal stenen en ander puin er tussenuit en laat de grond dan een paar weken liggen. Als er onkruid groeit, haalt u dat steeds weg.

2 Voorbereiden

Als het tijd is om de zoden te leggen, harkt u de bovenlaag een beetje los. Meng er dan compost en tuinaarde doorheen. Stamp de bovenlaag wat aan.

3 Graszoden bestellen

Bestel op tijd het aantal graszoden dat u nodig hebt (de rollen zijn een vierkante meter), maar doe dat ook weer niet te vroeg. Het is beter de zoden niet te lang opgerold te laten liggen. Aangeraden wordt om ze binnen acht uur na levering te leggen. Bij ons is het mogelijk om ’s morgens de rollen te bestellen en deze in de middag af te halen. Laten bezorgen is ook mogelijk.

4 Grazoden leggen

Maak de grond goed nat en leg de zoden in half-steens-verband neer. Dan sluit alles goed aan en krijgt u het mooiste gazon.

5 Afwerken

Stamp of rol de zoden goed aan om de hechting in de grond zo sterk mogelijk te maken. Steek de kanten af met een steker.

6 Graszoden onderhouden

Houd de graszoden veertien dagen lang goed vochtig. Afhankelijk van het weer is het raadzaam om gemiddeld twee keer per dag water te sproeien. Doe dat niet in de volle zon. De beste tijd is ‘s morgens vroeg of ’s avonds al de zon onder is. Zorg de eerste maand voor een goeie bemesting.

7 Graszoden maaien

Na ongeveer een week is het al mogelijk om het gazon te maaien. Maai niet te kort. Houd in het begin vier tot vijf centimeter aan.

Auteur Johan Bodenstaff is een gedreven ondernemer in de graszodenkwekerij. Johan is ooit begonnen met 5 hectare grond en heeft zijn onderneming nu uitgebreid tot 40 hectare. Met een passie voor het kweken van graszoden van hoge kwaliteit heeft hij zich in 25 jaar gespecialiseerd in alle aspecten van gras en graszoden. Om het gras optimaal te laten groeien en te kunnen oogsten ontwikkeld Johan zijn eigen machines. Met een vloot van drie vrachtwagens zorgt hij voor het transport van de graszoden naar hun eindbestemming.

Bodenstaff biedt meer

Het adres voor alle in en om uw tuin

Gekoelde premium graszoden

Bij Bodenstaff Graszoden kweken we alleen hoge kwaliteit graszoden.

Meer informatie

Tuinaanleg

Wij bieden vele mogelijkheden als het om gazonaanleg gaat.

Meer informatie

Tuincentrum

Wilt u naast graszoden andere tuinartikelen of planten kopen? Dat kan!

Meer informatie

Direct graszoden nodig? Bel 0592 - 415643 of WhatsApp 06 - 538 730 32

Uw gazon onderhouden

Graszoden laten leggen, afhalen of bezorgen!

Gras groeit als de temperaturen gaan stijgen. Dit is dus meestal vanaf het voorjaar tot in het najaar. Vanaf het voorjaar kan het gras wel 5 cm per week groeien. Door regelmatig te maaien zorgt u voor een mooi gesloten grasmat.

lees meer