Nieuws

Tuinklussen juli: eventjes aan het werk en daarna volop genieten!

20 juli 2022 | door Bodenstaff Graszoden

Waarom zou je in de zomervakantie naar het buitenland gaan nu de tuin in Nederland er zo prachtig bij staat? Het is heerlijk in deze tijd van het jaar om ’s ochtends te ontbijten, met het hele gezin te brunchen of s’ avonds lekker te barbecueën. In juli kan alles! Om je tuin zo mooi mogelijk te houden staan er in deze maand nog een aantal klusjes op het programma. Relax, het zijn geen intensieve klussen, er is genoeg tijd om te genieten!

Maaien en sproeien

Julie is een droge en warme maand. Het gras groeit behoorlijk door en daarom moet je minstens iedere week maaien. Bij droogte kan je minder vaak maaien. Let erop dat je het gras niet tekort maait, zo voorkom je verbranding van het gazon. Een hoogte van drie tot vijf centimeter is prima. Voor wie graag een groen gazon wil is het zaak om het gras voldoende water te geven mocht het erg droog zijn. Doe dat niet terwijl de zon schijnt, want dan ontstaan er brandplekken. Het beste moment is ’s ochtends of in de namiddag of avond. Toch brandplekken na de zomer? Geen nood, vervang dat gedeelte met graszoden en je ziet er niets meer van.

Onkruid wieden

In de zomer gaat het hard met het onkruid. Zeker wanneer het regenachtig is. Hou het daarom goed bij en trek elke keer wanneer je door je tuin heenloopt onkruid eruit. Op die manier voorkom je dat het gaat woekeren en dat je er een hele dag mee aan de slag moet.

Vergeet de bloemen en planten niet

Ook bloemen en planten hebben in dit seizoen aandacht nodig. Sommige soorten zijn nu al uitgebloeid en die kan je afknippen. Geef de bloemen en planten die nog bloeien regelmatig water en check of ze extra voeding nodig hebben. Bemesting zorgt namelijk voor een uitbundigere bloei. Eind juli kan je een gedeelte van de lavendel snoeien. Ook de blauweregen heeft nu een snoeibeurt nodig. Knip als de bloei gestopt is de zijtakken weg tot vijf knoppen van de hoofdstengels. Op die manier krijgt de blauweregen de kans om nieuwe knoppen te vormen.

En help de dieren een handje

In de zomer heb je vaak met droge periodes te maken, dat is voor sommige dieren moeilijk. Help daarom vogels, egels en padden door een schaaltje water in je tuin neer te zetten. De beestjes zijn er blij mee en ze helpen jou om slakken, rupsen en bladluizen te bestrijden. Perfect!

Toch op vakantie?

Ga je jouw mooie tuin achterlaten in juli? Vergeet dan niet om iemand te vragen om op te de tuin te letten. Zeker wanneer het warm is heeft je tuin zo nu en dan water nodig. Heb je een vijver? Vraag de oppas om dan wat water bij de vijver te doen zodat je vijverplanten niet droog vallen. Planten in kuipen of bloempotten kan je in een dikke laag water zetten. Haal ze sowieso uit de zon en verwijder de dode bloemen. Maai een dag voor vertrek het gazon nog eenmaal. Door deze tips uit te voeren kan je met een gerust hart op vakantie en laat je je tuin en planten goed achter.

Auteur Johan Bodenstaff is een gedreven ondernemer in de graszodenkwekerij. Johan is ooit begonnen met 5 hectare grond en heeft zijn onderneming nu uitgebreid tot 40 hectare. Met een passie voor het kweken van graszoden van hoge kwaliteit heeft hij zich in 25 jaar gespecialiseerd in alle aspecten van gras en graszoden. Om het gras optimaal te laten groeien en te kunnen oogsten ontwikkeld Johan zijn eigen machines. Met een vloot van drie vrachtwagens zorgt hij voor het transport van de graszoden naar hun eindbestemming.

Bodenstaff biedt meer

Het adres voor alle in en om uw tuin

Gekoelde premium graszoden

Bij Bodenstaff Graszoden kweken we alleen hoge kwaliteit graszoden.

Meer informatie

Tuinaanleg

Wij bieden vele mogelijkheden als het om gazonaanleg gaat.

Meer informatie

Tuincentrum

Wilt u naast graszoden andere tuinartikelen of planten kopen? Dat kan!

Meer informatie

Direct graszoden nodig? Bel 0592 - 415643 of WhatsApp 06 - 538 730 32

Uw gazon onderhouden

Graszoden laten leggen, afhalen of bezorgen!

Gras groeit als de temperaturen gaan stijgen. Dit is dus meestal vanaf het voorjaar tot in het najaar. Vanaf het voorjaar kan het gras wel 5 cm per week groeien. Door regelmatig te maaien zorgt u voor een mooi gesloten grasmat.

lees meer