Nieuws

Wat is een tuin zonder een gazon?

25 november 2020 | door Bodenstaff Graszoden

In deze tijd van het jaar zou je bijna vergeten dat de tuin nog altijd aandacht nodig heeft. Je kunt nog steeds veranderingen aanbrengen en voor wie nog geen gazon heeft, wordt het tijd aan de slag te gaan. Een mooi en gezond gazon vraagt nu eenmaal enige actie. Of je er zoveel aandacht aan geeft als Stuart Grindle? Lees hier hoe deze Brit het aanpakte.

Tuinliefhebbers zouden maar wat graag naar Engeland afreizen om daar komend voorjaar weer te genieten van al die prachtig aangelegde Engelse tuinen met onberispelijke groene gazons. Het lijkt alsof ze met een schaar ieder grassprietje hebben nagelopen.

Het Engelse gazon met de uitstraling van een tapijt

Over dat laatste worden regelmatig grappen gemaakt. Neemt niet weg dat ze in Engeland wel raad weten met een grasveld. Het ziet er in veel gevallen prachtig uit. Mooi groen, een geweldige dichtheid en met een uitstraling van een tapijt.

Een aantal jaar geleden was in een artikel in de Times te lezen dat de gepensioneerde Stuart Grindle was bekroond voor het mooiste gazon van het land. Zijn investering: dertig uur per week met het gras bezig zijn. En dat veertig jaar lang. Ga er maar aanstaan. Dat doen alleen de Britten. Het leverde een schitterend gazon op, maar de kinderen mochten er niet op spelen. Dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn.

Een gazon moet ook gewoon gebruikt worden

Als Nederlander wil je even graag een mooi gazon, maar je wilt ook dat het gebruikt wordt. Om er ’s morgens met je blote voeten op te stappen, om je kinderen er heerlijk op te laten spelen, om er een even in de zon te gaan liggen. ‘Doe mij maar gras’.

Een volledig betegelde tuin is dan ook niet meer van deze tijd en het is belangrijk om een deel van de tuin te reserveren voor mooie luchtige aarde met planten en struiken erin. Een fijn gazon mag daar niet bij ontbreken. Het is niet alleen mooi, maar vooral noodzakelijk om samen met de borders het regenwater goed weg te laten lopen.

Je kunt nu nog een gazon aanleggen

Heb je nog niet zo’n prachtig gazon, maar wel de wens dan is het nog steeds mogelijk een gazon aan te (laten) leggen. Als je voor graszoden kiest is het zo gelegd en als je dit goed aanpakt, kun je in het voorjaar genieten van een fijn gazon om op de relaxen of te spelen. Het gras zal in deze periode met de huidige temperaturen goed aanslaan. Omdat je er in de herfst en winter minder vaak overheen zult lopen, krijgt het goed de kans te wortelen. Aarzel dan ook niet om de tuin nog even aan te pakken voordat de winter echt invalt. Je kunt er veel profijt van hebben. Wat is een tuin zonder gazon?

Met het gazon op Pinterest

Terugkomend op Grindle. De man is 76 jaar en wie zijn tuin wil zien moet afreizen naar Tickhill in Doncaster, South Yorkshire. In de zomermaanden, als het flink warm is, noemt hij het in leven houden van zijn tuin en gazon door het te begieten een fulltime job. Daarmee won hij eerder wel de Doncaster In Bloom Best Garden Competitie. Gevolg: zijn zoon Jonathan mocht als kind niet op het gazon voetballen. Het echtpaar Grindle is inmiddels zelfs op Pinterest te vinden.

Auteur Johan Bodenstaff is een gedreven ondernemer in de graszodenkwekerij. Johan is ooit begonnen met 5 hectare grond en heeft zijn onderneming nu uitgebreid tot 40 hectare. Met een passie voor het kweken van graszoden van hoge kwaliteit heeft hij zich in 25 jaar gespecialiseerd in alle aspecten van gras en graszoden. Om het gras optimaal te laten groeien en te kunnen oogsten ontwikkeld Johan zijn eigen machines. Met een vloot van drie vrachtwagens zorgt hij voor het transport van de graszoden naar hun eindbestemming.

Bodenstaff biedt meer

Het adres voor alle in en om uw tuin

Gekoelde premium graszoden

Bij Bodenstaff Graszoden kweken we alleen hoge kwaliteit graszoden.

Meer informatie

Tuinaanleg

Wij bieden vele mogelijkheden als het om gazonaanleg gaat.

Meer informatie

Tuincentrum

Wilt u naast graszoden andere tuinartikelen of planten kopen? Dat kan!

Meer informatie

Direct graszoden nodig? Bel 0592 - 415643 of WhatsApp 06 - 538 730 32

Uw gazon onderhouden

Graszoden laten leggen, afhalen of bezorgen!

Gras groeit als de temperaturen gaan stijgen. Dit is dus meestal vanaf het voorjaar tot in het najaar. Vanaf het voorjaar kan het gras wel 5 cm per week groeien. Door regelmatig te maaien zorgt u voor een mooi gesloten grasmat.

lees meer