Nieuws

5 inspirerende tuinboeken

16 februari 2022 | door Bodenstaff Graszoden

Of je nu een compacte tuin met een klein gazon of een voetbalveld aan ruimte tot je beschikking hebt, wie een tuin bezit heeft er werk van. Leuk werk, dat wel! Iedere maand kent zijn eigen klusjes en om die goed op een rij te hebben, kan het fijn zijn daar af en toe een boek op na te slaan.

Er zijn enorm veel boeken over tuinieren, sommige met algemene informatie en andere specifiek gericht op een aspect daarvan zoals het leggen van graszoden of aanplanten van bomen. Het snoeien van struiken en het zaaien van eenjarige planten. Zo is er altijd wel een boek waar je iets aan hebt. Om die zoektocht te vergemakkelijken geven we hier een aantal boekentips!

Een jaar in de tuin van Ian Spence

Engelsen weten wel raad met tuinen en tuinieren. Ian Spence vervulde jarenlang een belangrijke rol in BBC’s Gardener’s World als hoofdtuinder van Barnsdale. Hij schrijft nog steeds voor Gardener’s World Magazine en heeft een reeks aan tuinboeken op zijn naam staan. Het standaardwerk van Spence behandelt alle mogelijke vragen over tuinieren. Van ‘Hoe houd je je gazon weelderig en goed gevoed?’ tot aan ‘wat is de beste tijd om rozenstruiken te snoeien?’. Het behandelt overigens niet alleen planten, maar ook groenten. Voor iedere maand is er een hoofdstuk ingeruimd. Het boek bevat daarnaast heel veel foto’s, wat altijd inspirerend is om naar te kijken.

Uitgeverij Good Cook B.V.Tuinscheurkalender

Tuinscheurkalender

Romke van de Kaa en Paul Geerts creëerden de Tuinscheurkalender. Een onmisbaar ‘boek’ voor in de keuken, op het toilet of in het tuinschuurtje. Iedere dag een tip voor een tuin die leeft.

Via Kalenderwinkel.nl

Droomplanten

Tuinarchitect Piet Oudolf is misschien wel het meest bekend van zijn ontwerp van de Gardens of Remembrance in New York. Deze tuinen herinneren aan de mensen die omkwamen tijdens de aanslagen op 11 september 2001. Maar hij doet zowel nationaal als internationaal nog veel meer. Bovendien is hij samen met zijn vrouw onder meer gespecialiseerd in siergrassen en zijn ze belangrijke initiators van het verschijnen van siergrassen in tuinen over de hele wereld. Die grassen hebben ook een prominente rol in het boek dat Oudolf schreef samen met tuinontwerper Henk Gerritsen. Ze beschrijven een nieuwe generatie vaste planten voor privétuinen en openbare ruimten. ‘Sterke planten en grassen met een natuurlijker uitstraling, subtielere kleuren en een meer uitgesproken textuur en vorm waardoor ze ook na de bloei aantrekkelijk blijven’, zo meldt de recensie over Droomplanten. Een boek dat inmiddels meerdere edities kent.

Uitgever H1 books

Alles over gazon en bloemenweide

Een gazon plannen, aanleggen en onderhouden. Dat is het centrale thema van het boek van R. Sulzberger dat het gazon beschouwt als het hart van de tuin. Het biedt een overzicht van de beste gazongrassen voor zowel sier-, sport-, speel- als landschapsgazons. Ook alle mogelijke informatie over schaduwgazons, groendaken en splitgazons wordt in dit boek uit de doeken gedaan. Weet je wat de beste methoden zijn om een gazon aan te leggen? Welke grasmaaier het beste geschikt is en wat de ideale manier is om het gazon te bemesten? Het staat allemaal in dit boek. Geen nieuwtje, wel eentje bol van informatie én inspiratie. 

Deltas Centrale Uitgeverij

Duurzaam handboek voor de luie tuinier

Een drukke agenda en toch een tuin willen die er een beetje leuk bij ligt en waar vlinders en bijen je om de oren vliegen? Onderzoeksjournalist en tuinliefhebber Loethe Olthuis schreef Duurzaam handboek voor de luie tuinier. Ze maakt in dit boek duidelijk dat het ondanks alle milieuproblemen in de eigen tuin altijd genieten is van de natuur. Het is dan wel zaak een echte natuurtuin aan te leggen, want dan ‘maak je in één klap je eigen leefomgeving duurzamer, schoner, mooier en groener! Óók als je geen enkele ervaring met tuineren hebt.’

Uitgeverij Spectrum

Auteur Johan Bodenstaff is een gedreven ondernemer in de graszodenkwekerij. Johan is ooit begonnen met 5 hectare grond en heeft zijn onderneming nu uitgebreid tot 40 hectare. Met een passie voor het kweken van graszoden van hoge kwaliteit heeft hij zich in 25 jaar gespecialiseerd in alle aspecten van gras en graszoden. Om het gras optimaal te laten groeien en te kunnen oogsten ontwikkeld Johan zijn eigen machines. Met een vloot van drie vrachtwagens zorgt hij voor het transport van de graszoden naar hun eindbestemming.

Bodenstaff biedt meer

Het adres voor alle in en om uw tuin

Gekoelde premium graszoden

Bij Bodenstaff Graszoden kweken we alleen hoge kwaliteit graszoden.

Meer informatie

Tuinaanleg

Wij bieden vele mogelijkheden als het om gazonaanleg gaat.

Meer informatie

Tuincentrum

Wilt u naast graszoden andere tuinartikelen of planten kopen? Dat kan!

Meer informatie

Direct graszoden nodig? Bel 0592 - 415643 of WhatsApp 06 - 538 730 32

Uw gazon onderhouden

Graszoden laten leggen, afhalen of bezorgen!

Gras groeit als de temperaturen gaan stijgen. Dit is dus meestal vanaf het voorjaar tot in het najaar. Vanaf het voorjaar kan het gras wel 5 cm per week groeien. Door regelmatig te maaien zorgt u voor een mooi gesloten grasmat.

lees meer