Nieuws

Dit tuingereedschap mag niet ontbreken in de schuur

21 september 2022 | door Bodenstaff Graszoden

Als een kunstenaar niet de juiste materialen heeft wordt het een stuk lastiger om een prachtig kunstwerk te maken. Datzelfde geldt ook voor de tuinier. Wil jij van je tuin een paradijsje maken, dan heb je daar wel het een en ander voor nodig. Vooral wanneer je een perfect gazon wilt behouden. Maar wat is nou echt essentieel om in je tuingereedschap verzameling te hebben?

Hark

Onmisbaar tuingereedschap; de hark! In de herfst gebruik je hem om overtollig blad bij elkaar te harken en vervolgens af te voeren. Het voordeel van een hark is dat hij bovendien een stuk minder lawaai maakt dan een bladblazer. Zijn je buren er ook nog eens blij mee.  in de lente en zomer hark je even snel het afgereden gras bij elkaar zodat het niet op je gazon blijft liggen. Kortmaaisel kun je overigens juist wel gewoon verspreid over je gras laten liggen. Dan werkt het als een voedende laag voor je gazon. Maar doe dit alleen als het gras goed droog is bij het maaien, en hark grote hopen gewoon weg. 

Grasmaaier

Heb je een gazon, dan heb je een grasmaaier nodig. Welke soort grasmaaier dit is hangt natuurlijk helemaal af van de tuin en het formaat grasveld. Maar wil je een beetje een nette uitstraling dan zul je een grasmaaier nodig hebben. Helemaal alles tot in de puntjes in orde? Hang dan ook een grasschaar in je schuurtje om de gazonrandjes ook piekfijn bij te knippen. 

Tuinslang of gieter

Zonder water groeit er niets. Nou komt het in Nederland regelmatig met bakken uit de lucht, maar in de zomer kan het behoorlijk droog worden. Dan kunnen je plantjes en je gazon best wat extra nattigheid gebruiken. Ook wanneer je net nieuwe aanwas hebt geplant in de border is het belangrijk dat ze wat extra vocht krijgen. Is je tuin van formaat dan is een tuinslang (met sproeier) de beste manier om dit te doen. Maar bij een kleinere tuin kun je prima met een gieter met sproeikop uit de voeten. Wil je het allemaal lekker duurzaam houden? Zet dan een regenton in de tuin en gebruik dat water om de tuin en je gras mee te besproeien.

Snoeischaar

Schrijvers zeggen vaak ‘schrijven is schrappen’. Dan blijft uiteindelijk het mooiste over. Zo werkt het bij tuinieren ook. Om ervoor te zorgen dat je tuin mooi en gezond blijft is het ook belangrijk om te snoeien. Bij dit klusje is materiaal helemaal belangrijk, want alleen als je snoeischaar goed scherp en schoon is kun je ermee aan de slag. Zorg er bovendien wel voor dat je goed helder hebt wat je wanneer moet snoeien en op welke wijze.

(hand)schep

Even een gat graven voor een nieuw plantje, wat planten verzetten of de tuin een beetje ophogen; een schep is essentieel voor de echte tuinman. Wist je dat er een heleboel verschillende soorten scheppen bestaan? Eigenlijk bedoelen we ook spade in plaats van schep. Want een spade is speciaal bedoeld om mee in de tuin te werken. En is het nou eigenlijk schep of schop? Of zeg jij bats? Nou ja, zorg er in ieder geval voor dat je er eentje hebt.

Schoffel

De eeuwige strijd van tuiniers tegen onkruid kent een aantal wapens, waarvan de schoffel er eentje is die veel gebruikt wordt. Ook voor dit gereedschap geldt weer dat ze er in allerlei soorten en maten zijn, met verschillende bladen en vormen. Aan de slag met de schoffel is ook nog eens goed voor de spierballen.

Auteur Johan Bodenstaff is een gedreven ondernemer in de graszodenkwekerij. Johan is ooit begonnen met 5 hectare grond en heeft zijn onderneming nu uitgebreid tot 40 hectare. Met een passie voor het kweken van graszoden van hoge kwaliteit heeft hij zich in 25 jaar gespecialiseerd in alle aspecten van gras en graszoden. Om het gras optimaal te laten groeien en te kunnen oogsten ontwikkeld Johan zijn eigen machines. Met een vloot van drie vrachtwagens zorgt hij voor het transport van de graszoden naar hun eindbestemming.

Bodenstaff biedt meer

Het adres voor alle in en om uw tuin

Gekoelde premium graszoden

Bij Bodenstaff Graszoden kweken we alleen hoge kwaliteit graszoden.

Meer informatie

Tuinaanleg

Wij bieden vele mogelijkheden als het om gazonaanleg gaat.

Meer informatie

Tuincentrum

Wilt u naast graszoden andere tuinartikelen of planten kopen? Dat kan!

Meer informatie

Direct graszoden nodig? Bel 0592 - 415643 of WhatsApp 06 - 538 730 32

Uw gazon onderhouden

Graszoden laten leggen, afhalen of bezorgen!

Gras groeit als de temperaturen gaan stijgen. Dit is dus meestal vanaf het voorjaar tot in het najaar. Vanaf het voorjaar kan het gras wel 5 cm per week groeien. Door regelmatig te maaien zorgt u voor een mooi gesloten grasmat.

lees meer