Nieuws

Gazon kapot door spelende kinderen? Welnee!

14 juli 2021 | door Bodenstaff Graszoden

Bang dat het mooie groene gazon in de zomermaanden ten prooi valt aan spelende kinderen en voetballende pubers? Daar is iets aan te doen en bovendien; graszoden van een goede kwaliteit kunnen heel wat hebben. 

Het gazon groeit als kool. Het gras wordt groener en langer en je bent een tevreden mens. Maar die zomer vraagt ook om intensief gebruik van de tuin en daarmee van het gazon. Denk aan spelende kinderen, voetballende pubers, doldwaze honden en BBQ’s. Daar gaan de graszoden die je zo zorgvuldig hebt aangelegd of hebt laten aanleggen.  

Een goed gazon kan een stootje hebben

Wees hier niet bang voor. Je kunt maatregelen nemen om het gras mooi te houden en ontspannen van de zomermaanden te genieten. Bovendien zijn graszoden van een goede kwaliteit bestand tegen spelende kinderen en dravende honden. Een vol en groen gazon kan een stootje hebben. 

Laat het geen trapveldje worden

Spelende kinderen en ravottende huisdieren kunnen we dus al wegstrepen. Blijven de voetballende pubers nog over. Een beetje balletje trappen kan een gazon prima hebben. Worden er heuse wedstrijdjes gespeeld met doeltjes en een middenstip, dan wordt het tijd dat de jongens naar de voetbalvelden in de buurt verhuizen of kiezen voor het pleintje. Van dat laatste leren ze overigens prima voetballen. En op deze manier heb je geen trapveldje gecreëerd met een kale plek daar waar het doeltje stond. 

BBQ-en kun je beter op het terras doen

BBQ’s hebben een stabiele plek nodig en kunnen maar beter op het terras staan. Of het nu gaat om open vuur of een elektrische BBQ, in alle gevallen bak en rooster je veiliger op een stabiele ondergrond met terrastegels. Dan vermijd je ook de mogelijkheid dat er kooltjes in het gras vallen en daarmee verbrande plekken veroorzaken. Bovendien zet je veelal ook je tuinmeubelen op het terras en is dat automatisch ook de plek waar je heerlijk buiten kunt eten en dus ook gaat BBQ-en. En ben je in het bezit van een buitenkeuken dan heb je sowieso een aparte plek waar het koken en het eten plaatsvindt. Daar heeft het gazon helemaal niets van te lijden. 

Genieten van een mooie grasmat

Dan rest nog het gewone onderhoud van het gazon zoals regelmatig maar niet te kort maaien in de zomer, mos verwijderen en voldoende water en voedingsstoffen geven. Bemesten in voor- en najaar, verticuteren en onkruid wegsteken zijn voor later. Het onderhoud van een gazon lijkt hiermee een hele klus. Het valt echter reuze mee als je een jaarplanning maakt. Dan vinden al die activiteiten stap voor stap plaats en als je er in de zomer een prachtig gazon voor krijgt, is er geen vuiltje aan de lucht. Die puberjongens kunnen overigens prima een maaibeurt overnemen en met z’n allen de bladeren in de herfst van het gazon harken is ook geen gek idee. 

En gaat het dan toch om de een of de andere reden mis, dan legt Bodenstaff nieuwe graszoden. Nadat de oude graszoden zijn verwijderd, wordt de grond verbeterd en worden er nieuwe zoden neergelegd. Zover is het echter nog lang niet. Wie in de zomermaanden met beleid het gazon gebruikt, heeft niets te vrezen. Genieten dus maar. 

Auteur Johan Bodenstaff is een gedreven ondernemer in de graszodenkwekerij. Johan is ooit begonnen met 5 hectare grond en heeft zijn onderneming nu uitgebreid tot 40 hectare. Met een passie voor het kweken van graszoden van hoge kwaliteit heeft hij zich in 25 jaar gespecialiseerd in alle aspecten van gras en graszoden. Om het gras optimaal te laten groeien en te kunnen oogsten ontwikkeld Johan zijn eigen machines. Met een vloot van drie vrachtwagens zorgt hij voor het transport van de graszoden naar hun eindbestemming.

Bodenstaff biedt meer

Het adres voor alle in en om uw tuin

Gekoelde premium graszoden

Bij Bodenstaff Graszoden kweken we alleen hoge kwaliteit graszoden.

Meer informatie

Tuinaanleg

Wij bieden vele mogelijkheden als het om gazonaanleg gaat.

Meer informatie

Tuincentrum

Wilt u naast graszoden andere tuinartikelen of planten kopen? Dat kan!

Meer informatie

Direct graszoden nodig? Bel 0592 - 415643 of WhatsApp 06 - 538 730 32

Uw gazon onderhouden

Graszoden laten leggen, afhalen of bezorgen!

Gras groeit als de temperaturen gaan stijgen. Dit is dus meestal vanaf het voorjaar tot in het najaar. Vanaf het voorjaar kan het gras wel 5 cm per week groeien. Door regelmatig te maaien zorgt u voor een mooi gesloten grasmat.

lees meer