Nieuws

Inspiratie voor een winterfeest in de tuin

16 december 2020 | door Bodenstaff Graszoden

In de wintermaanden is het in de tuin maar saai is en je komt amper buiten. Daar brengen we dan nu verandering in. Kies voor een levendige wintertuin waar je regelmatig samenkomt, zonder op het gras te komen. Daar moet je even op letten.

Het behoort allang tot het verleden dat we in de wintermaanden niet in de tuin komen. Eigenlijk kun je het hele jaar van de tuin gebruik maken, mits je in de winter het gazon een beetje ontziet. Vooral als het vriest is het beter van het gras weg te blijven, want dan kan het gras snel beschadigen. Het gevolg is kale of bruine plekken in het gazon en dat wil je niet. Als je dat in acht neemt en vooral tijdens de winter op het terras blijft, kun je absoluut leuke dingen in de tuin organiseren.

Kies voor een winter-BBQ

Heb je er wel eens aan gedacht om in de winter een BBQ te organiseren. In de winterzon of juist als het donker is en de temperatuur onder nul graden komt. Regen wil je natuurlijk niet hebben, maar verder kan het bij iedere weersomstandigheid. Het vuur van de vuurkorven verwarmt je gasten. Op de BBQ liggen lekkere stukjes (vegetarisch) vlees of vis, gepofte aardappels, zoete aardappelfriet, maiskolven en ga zo maar door. Hang gezellige lampjes op en zorg voor plaids. Op deze manier kun je optimaal van je wintertuin genieten.

Creëer een buitenkeuken

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een buitenkeuken in de tuin, onder een afdak van mooi hout. Ook dit is een uitgelezen gelegenheid om met elkaar een mooie avond in de wintertuin door te brengen. Zorg voor een vuurtje en een lekker glas warme thee, koffie of glühwein. Heb je wel eens gedacht aan een winterse Chai Latte Thee? Hier volgt het recept.

Recept Chai Tea Latte

Ingrediënten voor twee koppen: 2 theelepels zwarte thee, 1 peul kardemom gekneusd, 1/4 theelepel kaneel, 1 kruidnagel gekneusd, 1/4 theelepel gedroogde gember, 1 peperkorrel gekneusd, 1 kopje melk, 1 theelepel honing, 1 theefilter. Zet een pannetje op een zacht vuurtje met de melk erin. Vijzel de specerijen even kort, zodat de kruidnagel, de peper en de kardemom een beetje gekneusd zijn. Doe de thee en specerijen in het theefilter. Laat ongeveer vijf minuten trekken in de melk. Doe dat op een zacht vuurtje. Serveer met honing of rietsuiker.

Skifeestje in de tuin

Skiën zit er dit jaar niet echt in, maar met een winters skifeestje met het gezin, heb je een fantastische middag en avond. Zorg dat er een leuk passend muziekje klinkt. Zet naaldboompjes neer, wel of niet versierd (de kerstboom kan ook na januari daar nog prima dienst voor doen). Creëer een houten barretje en natuurlijk heerlijke warme dranken. Maak ook warme soep, wat prima kan in een zogenoemde heksenketel met driepoot. Dan maak je de soep ter plekke buiten. Ruikt lekker, is heerlijk warm en het zal iedereen goed smaken. Je kunt er allerlei groenten voor gebruiken en met wat kruiden wordt het een superlekkere maaltijd. Iedereen helpt met snijden en doet het in de pan. Absoluut gezellig. Wil je het nog doller maken, dan zet je je ski’s tegen de buitenmuur en trek je -als het echt koud is- je skipak gewoon aan. Aan de sfeer zal het niet liggen.

Verheug je op een mooi gazon of plan de aanleg ervan in

Voldoende inspiratie voor het gebruiken van je wintertuin? Je zult zien dat je op deze manier in de donkere maanden regelmatig in de tuin te vinden zult zijn. Het voordeel is dat je in die periode aan de tuin nauwelijks werk hebt, maar je je wel weer zal verheugen om straks in het voorjaar het gras in optimale conditie te brengen. En mocht het toch niet zijn zoals je wilt, dan kun je de aanleg van graszoden in het voorjaar vast inplannen.

Auteur Johan Bodenstaff is een gedreven ondernemer in de graszodenkwekerij. Johan is ooit begonnen met 5 hectare grond en heeft zijn onderneming nu uitgebreid tot 40 hectare. Met een passie voor het kweken van graszoden van hoge kwaliteit heeft hij zich in 25 jaar gespecialiseerd in alle aspecten van gras en graszoden. Om het gras optimaal te laten groeien en te kunnen oogsten ontwikkeld Johan zijn eigen machines. Met een vloot van drie vrachtwagens zorgt hij voor het transport van de graszoden naar hun eindbestemming.

Bodenstaff biedt meer

Het adres voor alle in en om uw tuin

Gekoelde premium graszoden

Bij Bodenstaff Graszoden kweken we alleen hoge kwaliteit graszoden.

Meer informatie

Tuinaanleg

Wij bieden vele mogelijkheden als het om gazonaanleg gaat.

Meer informatie

Tuincentrum

Wilt u naast graszoden andere tuinartikelen of planten kopen? Dat kan!

Meer informatie

Direct graszoden nodig? Bel 0592 - 415643 of WhatsApp 06 - 538 730 32

Uw gazon onderhouden

Graszoden laten leggen, afhalen of bezorgen!

Gras groeit als de temperaturen gaan stijgen. Dit is dus meestal vanaf het voorjaar tot in het najaar. Vanaf het voorjaar kan het gras wel 5 cm per week groeien. Door regelmatig te maaien zorgt u voor een mooi gesloten grasmat.

lees meer