Nieuws

Mei betekent: handen uit de mouwen

4 mei 2022 | door Bodenstaff Graszoden

De maand mei vraagt erom ingeluid te worden met het verzorgen van de tuin en deze klaar te maken voor een heerlijk voorjaar en zomer. Alle planten starten met groeien en die niet kunnen meekomen of de winter niet hebben overleefd, kunnen worden vervangen. Ook nieuwe bloemen en planten krijgen deze maand een kans. Net als een gazon. Er is heel wat te tuinieren!

Graszoden leggen

Dit is bij uitstek de maand voor het aanleggen van een nieuw gazon. Graszoden leggen kan in principe het hele jaar door (behalve wanneer het vriest), maar laten we nu eerlijk zijn; daar heb je extra zin in als het voorjaar zich aandient. 

Bepaal de juiste plek in de tuin waar de zoden moeten komen. Meet de plek zorgvuldig op en bestel een juiste hoeveelheid graszoden. Zorg voor een goede ondergrond, dan heb je binnen de kortste keren een groene tuin vol gras.

De consequentie is dat je in de groeizame maanden het gras moet maaien en het goed moet verzorgen, maar dat is zeker geen straf. Je bent heerlijk buiten, en de tuin wordt er alleen maar fraaier van.

Zomerbollen planten

Waar de tuin ook fraai van wordt, zijn bloemen in alle soorten en maten. Plant daarom deze maand nog zomerbollen. Dahlia’s zijn een trend en dat is niet voor niets. Het zijn prachtige bloeiers in alle mogelijke kleuren. Plant wat je mooi vindt en vaak heb je er van juli tot oktober plezier van.

Rijke borders en potten vol

Vul nu ook potten met zomerbloeiers. Geef ze de juiste plaats in de tuin of op het terras, want eenmaal in een pot met aarde verplaats je deze niet zo snel meer. En tref je ‘gaten’ in de borders, dan is dit het moment om deze te vullen. Kies favoriete planten op kleur en vul de border mooi op. Dan heb je tijdens de zomermaanden weer volle rijke borders.

Heg snoeien

De heg kan deze maand gesnoeid, maar let wel op dat er geen nestjes in zitten. Wacht dan even tot de jonge vogeltjes uitgevlogen zijn.

Nieuwe planten

Tref je planten in de tuin die de winter niet overleefd hebben, haal ze er dan uit. Het bied je de mogelijkheid om nieuwe planten aan te schaffen of grote vaste planten te scheuren en opnieuw te verdelen over de tuin. Klimplanten vragen soms om opnieuw geleid te worden. Leid de nieuwe scheuten naar waar je de plant hebben wilt.

Kruidentuin

Dit jaar een kruidentuin creëren? Plant kruiden op een zonnige en beschutte plek. Dat kan natuurlijk ook in potten of bakken. Als de zon er goed schijnt, kan dat prima vlakbij de keukendeur.

Vijverplanten

Heb je een vijver, dan is het nu de tijd om deze goed te reinigen en er nieuwe (water)planten in te zetten. Misschien mogen er ook wat nieuwe bewoners bij?

Tuinmeubels in orde

Als de temperatuur aangenaam is, is het heerlijk om in de tuin wat klusjes te doen zoals het schuren en lakken van de houten tuinmeubelen. Die kunnen dan weer een flink seizoen door. En het geeft je de mogelijkheid om heerlijk in de tuin te gaan zitten. Voordat je gaat zitten, let even op dat de planten voldoende water krijgen. In mei kan het soms al wat droog zijn. Vooral nieuwe aanplant heeft voeding nodig.

Auteur Johan Bodenstaff is een gedreven ondernemer in de graszodenkwekerij. Johan is ooit begonnen met 5 hectare grond en heeft zijn onderneming nu uitgebreid tot 40 hectare. Met een passie voor het kweken van graszoden van hoge kwaliteit heeft hij zich in 25 jaar gespecialiseerd in alle aspecten van gras en graszoden. Om het gras optimaal te laten groeien en te kunnen oogsten ontwikkeld Johan zijn eigen machines. Met een vloot van drie vrachtwagens zorgt hij voor het transport van de graszoden naar hun eindbestemming.

Bodenstaff biedt meer

Het adres voor alle in en om uw tuin

Gekoelde premium graszoden

Bij Bodenstaff Graszoden kweken we alleen hoge kwaliteit graszoden.

Meer informatie

Tuinaanleg

Wij bieden vele mogelijkheden als het om gazonaanleg gaat.

Meer informatie

Tuincentrum

Wilt u naast graszoden andere tuinartikelen of planten kopen? Dat kan!

Meer informatie

Direct graszoden nodig? Bel 0592 - 415643 of WhatsApp 06 - 538 730 32

Uw gazon onderhouden

Graszoden laten leggen, afhalen of bezorgen!

Gras groeit als de temperaturen gaan stijgen. Dit is dus meestal vanaf het voorjaar tot in het najaar. Vanaf het voorjaar kan het gras wel 5 cm per week groeien. Door regelmatig te maaien zorgt u voor een mooi gesloten grasmat.

lees meer