Nieuws

Waarom het (bijna) altijd de mannen zijn die grasmaaien

16 november 2022 | door Bodenstaff Graszoden

Hoor een zitmaaier en negen van de tien keer wordt deze bestuurd door een man. Op zich niet raar, maar het wordt wel eens tijd dat er meer vrouwen op de zitmaaier plaats gaan nemen. Eerst even over die mannen. 

Van barbecueën weten we het. Dat is een mannending. De vuilnis buiten zetten schijnt ook heel mannelijk te zijn. Dan het grasmaaien. Inderdaad, het zijn vooral mannen die met elektrische maaimachines rondgaan. Vooral de zitmaaier, die is favoriet. Hoe komt dat? 

Dat is niet wetenschappelijk onderzocht en we vermoeden dat dat ook niet zo snel zal gebeuren. De opmars van vrouwen op zitmaaiers is namelijk daar. Tot vandaag hebben ze echter hun mannelijke maaiers nog niet geëvenaard, laat staan ingehaald. Het neemt nog wel wat tijd, vermoeden wij. 

Grasmaaien is een satisfying klusje

Terugkomend op de vraag waarom mannen het zo heerlijk vinden om dat gras te maaien, kunnen we naar het antwoord alleen maar gissen. Het is natuurlijk een ‘satisfying’ klusje. Je ziet het opknappen, daar houden mannen van. Misschien is het indoor equivalent hiervan, stofzuigen, daarom juist geen mannenklus. Mannen zíen dat niet. Stofzuigen? Waarom!

Mannen houden van ronkende motoren

Dan is er natuurlijk die zitmaaier. Hoog en meestal ook droog op een gemotoriseerd apparaat zitten, doen mannen graag. De zitmaaier is niet alleen een functioneel apparaat, het is vooral een speeltje voor mannen die van motoren houden. Een zomerse gadget, zo je wilt. Ze voeren ‘m nog net niet op, maar het riekt naar snelheid, ronkende motoren en stuurmanskunst. De grand prix op de grasmat. Bingo!

Man is gevoelig voor complimenten

Lopen de banen evenwijdig, is het gras op juiste hoogte gebracht en blinkt het frisse groen je tegemoet, dan is de man tevreden. Vooral als hij er complimenten over krijgt. Mooi gazon, strak gazon, kamerbrede klasse. You name it, de man is er gevoelig voor. Ajeto!

Grasmaaien kent een competitief element

Dat ‘ajeto’ is overigens een Tsjechische uitspraak die zoiets betekent als ‘voor elkaar’ of ‘opgelost’. Wij zouden zeggen: klusje geklaard. De term is overigens bekend geworden dankzij de animatieserie Buurman en Buurman. Buurman? Laat twee buurmannen het gras maaien en je krijgt toch een soort rivaliteit als het om de kwaliteit van het gazon gaat. Met andere woorden: ze sloven zich werkelijk uit en gaan voor het optimale resultaat. Competitiedrang en een winnersmentaliteit gooien daar nog een schepje bovenop. Vandaar dat grasmaaien zo mannelijk lijkt. 

Vrouwen zijn in dit geval meer nuchter 

Lijkt! Want steeds meer vrouwen gaan aan de bak. Waarom zouden zij geen zitmaaier kunnen besturen? Steeds vaker zie je dan ook vrouwen achter het maaistuur. En die hebben toch stukken minder competitiedrang. Die doen het omdat het gras moet worden gemaaid. Niets meer en niets minder. Lekker nuchter en een evengoed resultaat. Vast en zeker. Ajeto! 

Auteur Johan Bodenstaff is een gedreven ondernemer in de graszodenkwekerij. Johan is ooit begonnen met 5 hectare grond en heeft zijn onderneming nu uitgebreid tot 40 hectare. Met een passie voor het kweken van graszoden van hoge kwaliteit heeft hij zich in 25 jaar gespecialiseerd in alle aspecten van gras en graszoden. Om het gras optimaal te laten groeien en te kunnen oogsten ontwikkeld Johan zijn eigen machines. Met een vloot van drie vrachtwagens zorgt hij voor het transport van de graszoden naar hun eindbestemming.

Bodenstaff biedt meer

Het adres voor alle in en om uw tuin

Gekoelde premium graszoden

Bij Bodenstaff Graszoden kweken we alleen hoge kwaliteit graszoden.

Meer informatie

Tuinaanleg

Wij bieden vele mogelijkheden als het om gazonaanleg gaat.

Meer informatie

Tuincentrum

Wilt u naast graszoden andere tuinartikelen of planten kopen? Dat kan!

Meer informatie

Direct graszoden nodig? Bel 0592 - 415643 of WhatsApp 06 - 538 730 32

Uw gazon onderhouden

Graszoden laten leggen, afhalen of bezorgen!

Gras groeit als de temperaturen gaan stijgen. Dit is dus meestal vanaf het voorjaar tot in het najaar. Vanaf het voorjaar kan het gras wel 5 cm per week groeien. Door regelmatig te maaien zorgt u voor een mooi gesloten grasmat.

lees meer