Nieuws

Herfstvakantie, nog even spelen in de tuin 

5 oktober 2022 | door Bodenstaff Graszoden

De hele zomer hebben we van de tuin genoten en nu de herfst daar is, genieten we van die laatste buitendagen. Vooral de kinderen willen in de herfstvakantie nog zoveel mogelijk buitenspelen. 

De herfstvakantiemaand is aangebroken. Dat betekent dat we nog niet naar binnen gaan en nog even, het liefst zo lang mogelijk, van de tuin genieten. Wie jonge kinderen heeft, zal het kunnen beamen dat zij het liefst zo lang mogelijk buitenspelen. Totdat het aan het einde van de dag toch echt eerder donker wordt. 

-Hutten bouwen 

In de ochtenden is het gras in deze tijd van het jaar behoorlijk vochtig. Wie hutten wil bouwen in de herfstvakantie kan dat het beste aan het einde van de ochtend doen. Zeker als dat op het gras gebeurt. Afhankelijk van de weersomstandigheid natuurlijk, maar als het van dat heerlijke nazomerse weer is, kan dat prima. Over de takken van bomen of gewoon over de waslijn kun je met oude lakens of dekbedovertrekken de mooiste hutten maken. Kinderen genieten hier enorm van. 

-Stoepkrijten

Stoepkrijten is een andere favoriete bezigheid. Kinderen doen dat vooral op straat, maar wie een paadje door de tuin heeft, moet eraan geloven. In deze tijd van het jaar minder erg, want het zal regelmatig regenen en het is ’s morgens en ’s avonds al flink vochtig. Tekeningen en schrijfsels verdwijnen als vanzelf. Kunnen ze gewoon weer opnieuw aan de slag. En het paadje heeft er echt niet onder te lijden. 

-Water en zand

Water en zand zijn bij kinderen altijd favoriet. Daar spelen ze graag mee. Plaats een zandbak en een waterbak bij elkaar, maar niet op het gazon. Kies daar een aparte plek voor zodat het gras zandvrij blijft. 

-Samen in de tuinTerwijl de kinderen nog lekker buitenspelen, kun je zelf in de herfstvakantie prima de klusjes aan de tuin doen. Het gazon repareren met graszoden, en het gras verticuteren, beluchten en bemesten. Tuinmeubilair schoonmaken en uiteindelijk opruimen. Al met al is het in deze tijd van het jaar nog een drukte van jewelste in de tuin. Zeker in de herfstvakantie. Daarna gaat de tuin meestal in de rust en maken we deze klaar voor de komende wintermaanden.

Auteur Johan Bodenstaff is een gedreven ondernemer in de graszodenkwekerij. Johan is ooit begonnen met 5 hectare grond en heeft zijn onderneming nu uitgebreid tot 40 hectare. Met een passie voor het kweken van graszoden van hoge kwaliteit heeft hij zich in 25 jaar gespecialiseerd in alle aspecten van gras en graszoden. Om het gras optimaal te laten groeien en te kunnen oogsten ontwikkeld Johan zijn eigen machines. Met een vloot van drie vrachtwagens zorgt hij voor het transport van de graszoden naar hun eindbestemming.

Bodenstaff biedt meer

Het adres voor alle in en om uw tuin

Gekoelde premium graszoden

Bij Bodenstaff Graszoden kweken we alleen hoge kwaliteit graszoden.

Meer informatie

Tuinaanleg

Wij bieden vele mogelijkheden als het om gazonaanleg gaat.

Meer informatie

Tuincentrum

Wilt u naast graszoden andere tuinartikelen of planten kopen? Dat kan!

Meer informatie

Direct graszoden nodig? Bel 0592 - 415643 of WhatsApp 06 - 538 730 32

Uw gazon onderhouden

Graszoden laten leggen, afhalen of bezorgen!

Gras groeit als de temperaturen gaan stijgen. Dit is dus meestal vanaf het voorjaar tot in het najaar. Vanaf het voorjaar kan het gras wel 5 cm per week groeien. Door regelmatig te maaien zorgt u voor een mooi gesloten grasmat.

lees meer